Egymillió darab lőszert vásárol a NAV közbeszerzés útján

Egymillió darab lőszert vásárol a NAV közbeszerzés útján

A Nemzeti Adó- és Vámhivatal (NAV) által lefolytatott közbeszerzési eljárás nyertese, a Milipol Zrt. nettó 79,5 millió forintért szállíthatja le a kért egymillió darab lőszert a hivatalnak, ha a fizetéshez szükséges forrás a NAV rendelkezésére áll majd - írja az Átlátszó. A tendert a Védelmi Beszerzési Ügynökség Zrt.-vel együtt írták ki.

A vonatkozó törvény értelmében a NAV pénzügyőrei jogosultak a jogszerű fegyverhasználatra, és a biztonságos használat érdekében gyakorlatozniuk kell, ám a kívánt mennyiségű lőszert az adóhivatal köteles biztosítani.

Az említett tender tárgya 1 millió darab 9 milliméteres Luger lőszer beszerzése.

A felek július 22-én kötöttek egymással szerződést, onnantól számítva 90 napja van az adóhivatalnak, hogy értesítse a öt cég közül győztesként kikerülő Milipolt a pénzügyi fedezet rendelkezésre állásáról. Ha ez nem történik meg, mert nem kap pénzt erre a NAV, akkor a szerződés nem lép életbe - emlékeztetnek a tájékoztatóban.

Az árajánlatával nyertes Milipol Zrt. tulajdonosa a Haditechnikai Kereskedelmi Ügynökség Kft., amelynek tulajdonosa a Magyar Védelmi Exportügynökség Zrt., amit idén januárban jegyeztek be. Tehát - mint a portál rámutat - a cég a magyar állam tulajdona.