Rókusfalvyék Balásy farvizén beszálltak az állami kommunikációs bizniszbe

Rókusfalvyék Balásy farvizén beszálltak az állami kommunikációs bizniszbe

Rókusfalvy Pálnak és testvérének, Gábornak cége, a Roxer Kommunkiációs Ügynökség Kft. a nyertese annak a 2,2 milliárdos közbeszerzési eljárásnak, melyet a Rogán Antal-féle Nemzeti Kommunikációs Hivatal (NKOH) írt ki a Nemzeti Infrastruktúra Fejlesztő Zrt. reklámügynökségi szolgáltatásainak ellátására – derül ki az uniós közbeszerzési értesítő legfrissebb számából.

A keretszerződés komplex szolgáltatáscsomagra vonatkozik, azaz nem csupán a tömegkommunikációs marketingeszközök megtervezésére, legyártására és terítésére, hanem egyes rendezvények helyszíneinek, az ahhoz kapcsolódó rendezvénytechnika biztosítására, cateringre, szállásolás és utaztatás lebonyolítására stb. is.

A cég valószínűleg önmagában nem lenne képes egy ekkora, 2,2 milliárdos feladathoz szükséges referenciák felmutatására, hiszen éves forgalma csupán 2018-ban érte el a 2 milliárd forintot. Rókusfalvyék „hóna alá nyúltak” viszont a kék kormányzati óriásplakátok koronázatlan királyának, Balásy Gyulának állami kommunikációs tendereken rendszeresen nyertes cégei, a New Land Media Kft. és a Lounge Design Kft.: e két céggel közös konzorciumban nyerték el a nem kevés bevétellel kecsegtető megbízást.

Korábban a G7 írt róla, hogy Rókusfalvyék cége próbálkozott már NKOH-s tenderrel, de Balásyékkal, valamint az azóta kegyvesztetté vált Csetényi Csaba-féle cégcsoporttal szemben esélytelenek voltak. Pedig a Roxer sem áll távol a NER rendszerétől: a cégnyilvántartás adatai szerint a GO for Sport Events Kft.-t a Fidesz-közelinek tartott Valton-Sec biztonsági céggel közösen birtokolják.

Rókusfalvyéknak a kommunikációs ügynökség mellett borászatuk, valamint fogadójuk is van.