257 millió közpénz ment a Postának a konzultációs ívek visszakézbesítésére

Így is vannak kétségek a számok valós voltával kapcsolatban.

Szigetvári Viktor, az Együtt Országos Politikai Tanácsának elnöke közérdekű adatigényléssel fordult a Postához, hogy megtudja, a kormány mennyit fizetett az adófizetők pénzéből a konzultációs ívek visszajuttatásáért.

A november végi adatok szerint a kormány állítása, miszerint több mint kétmillió ív érkezett vissza igaz lehet, mivel a Postánál

"a visszakézbesített összesen 2.141.673 db válaszlevél díjaként összesen 257.000.760 Ft-ot számláztak ki"

- írja a hvg.

Szigetvári Viktor a választ tudomásul vette, de kijelentette, hogy egy jól működő országban ezekért az adatokért nem kellene külön adatigénylést tennie.

Az adatokkal kapcsolatban Hadházy Ákosnak, az LMP társelnökének továbbra is kétségei adódnak a kormány által közreadott számok tekintetében.

Hangfelvétel bizonyítja, hogy hazudik a propaganda a visszaküldött konzultációs ívekről

Közel sem érkezett vissza annyi nemzeti konzultációs kérdőív, mint amennyit a kormány állít. A Hír Tv Célpont című műsorának birtokába került hangfelvételen a nemzeti konzultációs ívek feldolgozásban részt vevő magas beosztású ember beszél arról a feldolgozási központba beengedett Hadházy Ákosnak, hogy ők csak 400 ezer ívvel találkoztak november 13-ig.

A politikus a helyszínen tapasztalta, hogy milyen körülmények között folyik az adatok feldolgozása, és azt, hogy semmi garancia nem szolgál a hitelesség megőrzéséhez.

Most Facebook-posztban adott hangot kételyeinek, mivel szerinte nem elég, ha a Posta csak egy végadatot ad, a napi nyilvántartás azonban továbbra sem kerül nyilvánosságra.

"Az, hogy az utolsó nap feladnak mondjuk a Kossuth téren egymillió üres levelet és azt a Posta leigazolja, az ugye nem ér."

A képviselő továbbra is komolytalannak tartja az egész procedúrát.