A meghibásodó bélyegzőkön véreznek el a szavazókörök

A meghibásodó bélyegzőkön véreznek el a szavazókörök

A Nemzeti Választási Iroda frissítette a szavazókörökben történt rendkívüli események listáját. Rosszullétek, széteső bélyegzők és magyar turistacsoport, akik nehezményezték, hogy nem szavazhatnak.

Lima KÜVI-n 17:30-kor megjelent egy magyar turistacsoport, amelynek két turisztikai vezetője rendben leszavazott, ellenben 8 fő, a turistacsoport tagjai nem szerepeltek a névjegyzéken. A csoport egyik tagja nehezményezte azt a tényt, hogy visszautasításra kerültek, illetve ő volt az egyetlen, aki hajlandó volt magát a visszautasítottak jegyzékébe felvezetni. Azt követően, hogy a KÜVI tájékoztatta a csoportot a választás jogszabályi hátteréről, a döntést - értetlenségüknek hangot adva - elfogadták és elhagyták a külképviseletet.

Baranyában a 3-as számú OEVK-ban a szavazó kísérője fényképfelvételt kívánt készíteni. A sajtó munkatársának mondta magát, de ezt igazolni nem tudta. Megbízott tag kérésére a szavazóhelyiséget elhagyta. Ezt követően a szavazó szerette volna saját magát lefotózni a szavazat leadása közben, ettől a szándékától önként elállt.

Fejér 3-as számú OEVK-ban a szavazóköri bélyegző szétesett. a Helyi Választási Irodát azonnal tájékoztatták telefonon, kérték a cserebélyegző biztosítását.

Hajdú-Bihar 4-es számú OEVK-ban 10:35 perckor a bélyegző meghibásodása miatt a szavazatszámláló bizottság felfüggesztette a szavazást 10:58 percig. A hiba elhárítását követően a szavazás folytatódott.