Jól indul: A hét órára ígért részvételi adatokat továbbra sem közölték, az NVI telefonon elérhetetlen

Jól indul: A hét órára ígért részvételi adatokat továbbra sem közölték, az NVI telefonon elérhetetlen

A Nemzeti Választási Iroda (NVI) korábban arról tájékoztatta az MTI-t, hogy  napközben hét alkalommal ad tájékoztatást a részvételről: 7, 9, 11, 13, 15, 17 órakor, valamint 18:30-kor. Reggel 8 órakor azonban még továbbra sem közölték az első részvételi adatokat, amit az is magyarázhat, hogy több szavazóhelyiségnél sor alakult ki, de akadt olyan is, ahol a szavazást még fél hétkor sem tudták megkezdeni a magas vidéki átjelentkezők száma miatt.

A Nemzeti Választási Irodát kerestük telefonon, amit egyelőre nem vesznek fel, míg a sajtószóvívőjük számát tárcsázva a "nem kapcsolható" üzenet fogad. Eközben a köztévé tudósítója, aki élőben jelentkezett be az NVI elől, arról adott tájékoztatást, hogy "izgatottan várjuk az első részvételi adatokat, amikről még nem tudunk semmit".

FRISSÍTÉS!

A cikkünk megjelenése után nem sokkal az NVI oldalán megjelent, hogy 1,82 százalék a 7 órási adat

Időközben a Nemzeti Választási Iroda is reagált e-mailes megkeresésünkre, melyben azt írták:

Azóta már frissebb adatok is elérhetők, egyébként hagyományosan közel egy órával a megadott időpont után érkezik az adatközlés, hiszen az adatokat először országosan összesíteni szükséges, mely időbe telik, de a korábbi választások idején is ez volt a gyakorlat.