Nyíltan megfenyegette Korózs Lajost a Fidesz a Parlamentben: lemondatnák a bizottság éléről

Nyíltan megfenyegette Korózs Lajost a Fidesz a Parlamentben: lemondatnák a bizottság éléről

Mint arról beszámoltunk, tegnap ismét nem hallgatta meg a koronavírus-járvány elleni védekezésért felelős operatív törzs képviselőit a parlament népjóléti bizottsága, mivel az ülést berekesztették azután, hogy az előre kiírt napirendet négy igen szavazattal, tíz nem ellenében nem fogadták el. Ez azt jelenti, hogy a nyolc fideszes és egy KDNP-s képviselő mellett a jelenleg független Volner János, a Volner Párt elnöke is nemet nyomott.

"Harmincéves szokásjogot akarnak most önök aljas politikai indokból megtörni és megszüntetni" - berekesztették a parlament népjóléti bizottságának ülését

Ismét nem hallgatta meg a koronavírus-járvány elleni védekezésért felelős operatív törzs képviselőit a parlament népjóléti bizottsága hétfőn, mivel az ülést berekesztették. Miután Korózs Lajos (MSZP), a testület elnöke közölte, hogy a grémium határozatképes, egyből vita alakult ki. Nacsa Lőrinc (KDNP) azt mondta, hogy módosító indítványt akarnak benyújtani a napirendre, szóban.

Korózs Lajos tegnapi Facebook-videójában minderre úgy reagált, hogy már második alkalommal nem támogatták az általa beterjesztett napirendi pontokat, így azt sem, hogy meghallgassák az operatív törzs beszámolóját.

Az MSZP-s politikus a Házszabály két vonatkozó pontját megemlítette, amelyek szerint a bizottság elnökének kell összehívnia az ülést, amit ő több mint 4 nappal korábban megtett, vagyis minden bizottsági tagnak volt ideje felkészülni az ülésre, a másik pedig az, hogy a bizottsági elnök pártatlanul kell, hogy vezesse az ülést. “Azt hiszem, ez ellen sem lehetett senkinek kifogása” - mondta.

Szerinte politikai hangulatkeltésről van szó, és azért blokkolják a bizottság munkáját, mert szembesülnie kellene a kormánypárti képviselőknek azokkal a statisztikai adatokkal, amelyeket az operatív törzs naponta publikál.

“Nem véletlen, hogy Orbán Viktor miniszterelnök sokkal keményebb intézkedéseket jelentett be, mint amiket az ellenzék az elmúlt hetekben követelt. Valószínű, ők látnak olyan számokat is, amiket mások nem”

- hangsúlyozta.

Rétvári Bence államtitkár a keddi rendkívüli parlamenti ülésen egy MSZP-s napirend előtti kérdésre teljesen oda nem illő módon “Korózsozott” egyet - amivel egyébként ellehetetlenítette a vitát, hiszen nem arra válaszolt, amiről kérdezték - majd Kocsis Máté, a Fidesz frakcióvezetője folytatta a sort, aki szerint három lehetőség áll Korózs Lajos előtt:

  • vagy magától lemond, ez lenne a legegyszerűbb megoldás;
  • esetleg visszahívják a szövetségesei;
  • vagy pedig nem kizárt, hogy a parlamenti többség maga szerez ennek érvényt, amire a Parlament eddigi munkájában erre még nem volt példa.

Ennek apropóján megkerestük Dr. Lukács László Györgyöt, a Jobbik országgyűlési képviselőjét, aki lapunknak elmondta, szerinte világosan látszik, hogy a Fidesz annyira fél attól, hogy az operatív törzsnek bárki kérdéseket tudjon feltenni, hogy már pusztán azt is meg akarja akadályozni, hogy legyen olyan bizottsági ülés, ahol az operatív törzsnek meg kell jelennie. Lukács hozzátette, egy harmincéves íratlan szabályt akar felrúgni a Fidesz.

“Úgy gondolom, ha a fideszeseknek Korózs Lajos személyével van kifogásuk, akkor először a saját padsorukban kellene szétnézniük."

A jobbikos politikus felhívta a figyelmet arra, hogy Gulyás Gergely Miniszterelnökséget vezető miniszter még március 19-én, a járvány elején egy kormányinfón azt mondta,

"azt is látjuk és tudjuk mondani, hogy valójában mi, akik itt a teremben jelen vagyunk, még ha a hölgyek kortalanok is, nyugodtan összevissza fertőzhetjük egymást, abból legfeljebb egy kellemetlen influenza tünetei következnek, ha valaki nem beteg egyébként."

Lukács szerint ezzel szemben teljesen egyértelmű, hogy egy halálos vírusról van szó, amibe egyre több magyar ember hal bele,

"így Gulyás Gergely amellett, hogy felelőtlen, minimum álhírterjesztő is azzal, hogy ilyeneket állított. Ráadásul kijelentéseivel az egész kormány álláspontját képviselte."

Az ellenzéki párt politikusa szerint

"most ott tartunk, hogy a vírus diktálja a tempót és ez nagyrészben köszönhető Gulyás Gergelynek is, szóval a Fidesz nyugodtan sepregessen csak a saját portáján!"

Megkerestük az MSZP-t is, hogy kommentálják a fideszes fenyegetést, de egyelőre nem értük el őket. Természetesen amint reagálnak, frissítjük cikkünket.