Kisnyilasozás, nácizás: Orbán antiszemitizmus elleni "harcában" leértékelik az áldozatok emlékét

Kisnyilasozás, nácizás: Orbán antiszemitizmus elleni "harcában" leértékelik az áldozatok emlékét

"Elmondom Önöknek az igazat: Magyarországon zéró toleranciát hirdettünk meg a rasszizmussal és antiszemitizmussal szemben, tehát ezzel vádolni bennünket nem egyéb, mint hírhamisítás, és azok, akik ilyet állítanak, egész egyszerűen idióták." Orbán Viktor miniszterelnök legutóbb a trumpista konzervatívok rendezvényén, a dallasi CPAC-en így igyekezett elhárítani a rávetülő vádakat - a tusványosi előadásából megismert fajelmélete miatt

Azonban hogy lehet úgy zéró toleranciát hirdetni az antiszemitizmus ellen, hogy közben a holokauszt áldozatait gúnyolják, emléküket kicsinyítik vagy leértékelik?

Most épp a Varga Judit vezette Igazságügyi minisztérium kezdett bele egy indokolatlan történelem-relativizálásba. A tárca sajtóosztálya így reagált arra a hírre, miszerint Gyöngyösi Márton Jobbik elnök népszavazással erősítettné meg hazánk EU-s tagságát:

"Ujhelyi István egy nap alatt visszavonta a kezdeményezést Gyurcsány náci tagozata kedvéért, a baloldalon teljes a káosz, erről próbálják meg kétségbeesetten elterelni a figyelmet".

Magyarországon 2022-ben nácinak nevezni egy több mint 12 éve a parlamentben működő pártot, főleg úgy, hogy annak semmi köze nincs se a holokauszt levezényléséhez (emberek millióinak tervszerű elpusztításához), sem pedig szervezetileg semmilyen (erőszakos) antiszemita cselekedethez, az maga a náci kifejezés, és azzal együtt a valódi áldozatok emlékének kisemmizése, jelentőségének csökkentése. 

Jogerősen pert nyertünk a kisnyilasozó, a képviselőkön sárga csillagot kereső Dömötör Csaba ellen

Nem volt egyszerű, de sikerült, jogerősen pert nyert az Alfahír a Fővárosi Ítélőtáblán a kisnyilasozó Dömötör Csaba propagandaállamtitkárral szemben. Több mint egy évvel ezelőtt, 2021. február 23-án jelent meg egy cikkünk egy kérdéssel a címében: "Meddig kisnyilasozhat még a korábban a képviselőkön sárga csillagot kereső Dömötör Csaba?"

De ez nem egyedi eset a kormányzati kommunikációban. Dömötör Csaba, Rogán Antal parlamenti államtitkára ellen például azután nyertünk jogerősen pert, hogy felróttuk neki, ha Jakab Pétert, akinek felmenői szintén koncentrációs táborba kerültek, kisnyilasozza,

azzal a holokauszt áldozatait gúnyoló, de emléküket mindenképpen degradáló kijelentést tesz.

Amennyiben az Orbán-kormány valóban komolyan gondolná a zéró toleranciát az antiszemitizmussal szemben, akkor politikai ellenfeleit nem hasonlítgatná a holokauszt gyilkosaihoz, azzal az áldozatok szenvedéseit értékeli le. Elvégre embereket gázkamrába küldeni soha sem lesz egyenértékű egy népszavazási kezdeményezés elindításával. Nem igaz?