"Nesze, te büszke magyar” - cigányok verték össze a fiatalt a nemzeti ünnepen

Botokkal támadtak cigányok egy fiatalra október 23-án, mert zavarta őket az öltözködése. Jelenleg csavarok tartják össze a karját, de lelkileg mégsem tört meg.

A Hatvannégy Vármegye Ifjúsági Mozgalom fővárosi szervezetének honlapján olvasható egy interjú azzal a fiatallal, akit az '56-os szabadságharc emléknapján vertek össze felbőszült cigányok Kőbányán. A fiú aznap megemlékezéseken és koncerten szeretett volna részt venni, ezért igyekezett egy barátjához. Először az útját állta három cigány fiatal, majd később utána is mentek, és provokálni kezdték, hogy 

„rohadt skinhead, mocskos fasiszta” és mire olyan büszke, a „mocskos magyar parasztságra?” 

A ruháján nemzeti szimbólumokat hordó fiú nyugodtan válaszolta azt, hogy büszke a magyarságára, mire a cigányok kiabálni kezdtek a rokonaiknak. Összesen heten vagy nyolcan jöttek le, köztük egy negyven év körüli nagydarab férfi egy fa rúddal a kezében. Azonnal rátámadtak, ő pedig a kezével igyekezett kivédeni az ütéseket.

"Nesze, te büszke magyar"

- kiáltotta a férfi, majd többször próbálták megszúrni a több darabra tört rúd éles részével, az egyikük pedig fejen is dobta. 

Végül egy ott lakó hölgy, látva az eseményeket, kinyitotta neki a lépcsőház ajtaját, így be tudott menekülni a házba. A liftnél még az idősebb férfi bántalmazta, de aztán bejutott a barátja lakására. Mindeközben valaki hívta a rendőrséget is, a kiérkező rendőrök pedig előállították a támadókat, akik jelenleg annak ellenére, hogy cselekedetük kimeríti a csoportosan, felfegyverkezve elkövetett közösség tagja elleni erőszak bűntettét, szabadlábon védekezhetnek.

A fiút mentők vitték kórházba, ahol nyolc óra várakozás után egy műtét várt rá, majd három napig kórházban kellett maradnia. Jelenleg csavarok tartják össze a karját, és egy platinalemezt is beépítettek, amelynek legalább egy évig bent kell lennie. A sérülés miatt jelenleg dolgozni sem tud. Arra a kérdésre, hogy a történtek miatt elgondolkozott-e azon, hogy változtasson az öltözködésén, vagy a világnézetén, azt felelte:

"Egy pillanatra sem. Ettől inkább csak erősebb lettem."