Netanjahu bírálta az orosz-iráni kapcsolatokat, amikor Putyinnal telefonált

Netanjahu bírálta az orosz-iráni kapcsolatokat, amikor Putyinnal telefonált

Veszélyesnek titulálta az együttműködést, de egy kérést is megfogalmazott Putyinnak az izraeli-palesztin konfliktus kapcsán.

Benjámin Netanjahu izraeli miniszterelnök bírálta Oroszország és Irán "veszélyes együttműködését" a Vlagyimir Putyinnal vasárnap folytatott telefonbeszélgetésében - közölte Netanjahu hivatala.

Netanjahu Oroszország képviselőinek Izrael elleni, egyebek között az ENSZ-ben elhangzott szavaiért is nemtetszését fejezte ki az orosz elnöknek az MTI tolmácsolta közlemény szerint.

Viszont Netanjahu nagyra értékelte az orosz állampolgársággal rendelkező izraeli túszok kiszabadításáért tett orosz erőfeszítéseket, és

arra kérte Putyint: gyakoroljon nyomást a nemzetközi vöröskeresztre annak érdekében, hogy eljussanak a szükséges gyógyszerek a Gázai övezetbe a Hamász palesztin iszlamista terrorszervezet által elrabolt izraeli túszokhoz

- írták a közleményben.

Netanjahu a vasárnapi kormányülést otthagyva beszélt mintegy ötven percet telefonon Putyinnal. Az izraeli-palesztin háború október 7-i kitörése óta másodszor beszélgetett egymással a két háborúzó politikus.

(Címlapkép: Benjámin Netanjahu izraeli miniszterelnököt fogadja Vlagyimir Putyin orosz elnök a moszkvai Kremlben 2020. január 30-án. MTI/EPA/Makszim Semetov)