Neymar megdöntötte Puskás rekordját, 15 másodperc alatt döntőbe lőtte Brazíliát

Neymar duplájának is köszönhetően a hazai pályán játszó brazil válogatott 6-0-ra győzött a szerdai, Honduras elleni elődöntőben, így bejutott a riói olimpia futballtornájának fináléjába.

A 24 éves támadó már a 15. másodpercben megszerezte a vezetést csapatának, ezzel átadta a múltnak Puskás Ferenc korábbi csúcsát. A Száguldó Őrnagynak a végül olimpiai bajnoki címig menetelő Aranycsapat tagjaként 27 másodperc elteltével sikerült bevennie a svédek kapuját az 1952-es helsinki játékok elődöntőjében - érdekesség, hogy a gólszerző csapata ott is 6-0-ra nyert végül.

Mindeddig ez volt az olimpiai labdarúgótornák történetének leggyorsabb találata, bár ha egészen pontosak akarunk lenni, akkor hozzá kell tennünk, hogy a férfiak mezőnyében. A hölgyeknél ugyanis - szintén a jelenleg zajló riói viadalon - még ennél is hamarabb született érvényes gól: a Kanada-Ausztrália csoportmeccsen a juharlevelesek csatárának, Janine Beckie-nek mindössze 19 másodpercre volt szüksége, hogy megzörgesse riválisuk hálóját.

A brazil csapat története első ötkarikás aranyérmét szerezheti - eddig három ezüstjük van, a legutóbbi éppen 2012-ből. A szombaton sorra kerülő fináléban a Nigériát 2-0-val búcsúztató Németország lesz Rogério Micale együttesének ellenfele.