Megsérült az amerikai foci tavalyi MVP-je

Megsérült az amerikai foci tavalyi MVP-je

Egy úgynevezett QB snake során kiugrott a térdkalácsa Patrick Mahomesnak, a Kansas City Chiefs irányítójának a Denver Broncos elleni mérkőzésen. A második negyed közepén csapatának a tojáslabdával mindössze egy yardot kellett megtenni, ilyenkor a teljes támadófal előre dől, hogy az irányító elérhesse ezt nem túl nagy távot. Mahomes maga is ráesett csapattársára, ő is a kupacban volt, így történt az eset.

A csapatorvos még helyben visszaugrasztotta a sérült testrészt, a sztár, aki tavaly, első teljes idényében az NFL alapszakasz legértékesebb játékosa (MVP) lett, saját lábán hagyta el a játékteret.

Egyelőre nincs hír arról, Mahomes sérülése mennyire komoly, kell-e, ha igen akkor mennyit kell kihagynia. Az NFL idei szezonját egyébként az irányítók sérüléshulláma jellemzi: a Cam Newton (Carolina), Mitchell Trubisky (Chicago), Nick Foles (Jacksonville), Drew Brees (New Orleans), Trevor Siemian (New York Jets), Ben Roethlisberger (Pittsburgh) és Alex Smith (Washington) alkotta csoporthoz könnyen lehet hogy csatlakozott most Mahomes is.

A Kansasre rájár a rúd, sztárelkapójuk, Tyreek Hill még az első meccs elején sérült meg, öthetes kihagyás után a múlt héten két touchdownnal tért vissza, és a magyar idő szerint éjjel lejátszott mérkőzésen is egy hosszú passzt elkapva ért el touchdownt. A mérkőzést 30-6 arányban a Kansas City Chiefs nyerte.