Ha felvételről akarja végigizgulni az NFL főcsoport-elődöntőit, akkor ezt a cikket ne olvassa el!

Spoilerveszély!

NFC-elődöntő

Magyar idő szerint éjjel lejátszották az amerikaifoci-bajnokság első két főcsoport-elődöntőjét. A Nemzeti Futball Konferencia (NFC) első elődöntőjén az ötödik kiemelt, a tavalyi Super Bowlt drámai körülmények között elvesztő Atlanta Falcons látogatott az első helyen kiemelt Philadelphia Eagles otthonába.

A két „madaras” csapat összecsapása nem hozott pontgazdag mérkőzést, de a végjáték izgalmasra sikerült. Mindkét együttes mindössze egy-egy touchdownt ért el, így a mezőnygólok közti különbség döntött. Az utolsó percekben az atlantai csapat támadhatott ötpontos hátrányból, ám 2 yardról sem tudták bevinni a tojáslabdát az end zone-ba, így az esélyesebbnek tartott philadelphiai gárda 15-10-es győzelemmel jutott az NFC döntőjébe.

A Falcons ezzel egy „hagyományt” folytatott – bár szívesen lemondtak volna róla: az előző évi Super Bowl vesztese 24 éve képtelen újra bejutni a nagydöntőbe.

AFC-elődöntő

Az Amerikai Futball Konferencia (AFC) első elődöntője már kevésbé volt izgalmas. Az első helyen kiemelt New England Patriots esélyeshez méltóan verte hazai pályán a hatodik helyen kiemelt Tennessee Titanst. Bár a vezetést a vendégek szerezték meg, Tom Brady vezetésével megfordították az eredményt, és már a félidőben 2 labdabirtoklásnyi volt az előnyük úgy, hogy a második negyed vége előtt egy másodperccel Gostkowski mezőnygól-kísérletet rontott.

A második félidőben folytatódott a Hazafiak fölénye, a végén 35-14 állt az eredményjelzőn, tehát a Patriotsnak továbbra is megvan az esélye a címvédésre.

A menetrend

Magyar idő szerint 19 órakor a szezon egyik meglepetéscsapata, a korábbi „pofozógép” Jacksonville Jaguars látogat a Pittsburgh Steelershez, majd az este fél 11-kor kezdődő mérkőzésen a New Orleans Saints próbálja legyőzni a Vikings együttesét Minneapolisban. Előbbi meccs győztese a Patriotshoz látogat az AFC döntőjére, utóbbié pedig Philadelphiába utazik az NFC döntőjére.

A főcsoportdöntőket magyar idő szerint jövő vasárnap este/éjjel játsszák. A Pro Bowlra, a két liga legjobbjainak gálameccsére január 28-án este kerül sor, míg a Super Bowlt magyar idő szerint február 5-én hajnalban rendezik.

Októberben a tojáslabda szerelmeseié lesz London

Csütörtök délután kihirdették, mely csapatok lépnek pályára az amerikai profi futballiga (NFL) Londoni állomásain. A délelőtt során már kiszivárogtak párosítások, melyeket a délutáni hivatalos bejelentés megerősített. Ezek szerint október 14-én a Seattle Seahawks az Oakland Raidersszel október 21-én vagy 28-án a Philadelphia Eagles a Jacksonville Jaguarsszal október 21. vagy 28. közül a másik hétvégén a Tennessee Titans a Los Angeles Chargersszel csap össze.