Százpontos meccset játszott az idei NFL-szezon két legjobb csapata

Mindkét gárda ötvennél több pontot szerzett.

54-51 arányban győzött a Los Angeles Rams a KansasCity Chiefs gárdája ellen az amerikaifutball-liga (NFL) 11. hetének hétfő esti rangadóján. A meccs előtt mindkét gárda 9 győzelemmel és 1 vereséggel állt, így előre tudható volt, remek mérkőzés várt a nézőkre. A csapatok nem is hazudtolták meg ezt.

Az összecsapást a Los Angeles-i csapat kezdte jobban, és az első negyed végén 6 ponttal, 13-7 arányban vezettek is. Ezután összekapta magát a Kansas, 17-16-nál át is vették a vezetést, de félidőre mégis 23-23-ra alakult az állás, ami a harmadik negyed közepére sem billent meg, 30-30 volt ekkor az állás. Ekkor belehúzott a Rams, és egy touchdown, valamint egy mezőnygól révén a negyed végére tízpontos előnyre tett szert. Az utolsó negyedet ismét a Kansas kezdte jobban, két touchdownnal már náluk volt az előny 4 pont erejéig. Ezt követően touchdownok, elvesztett labdák (fumble) és elcsípett átadások (interception) tették izgalmassá az utolsó negyedet, ahol felváltva vezetett a két csapat. Idegekkel a Rams bírta jobban, 25 másodperccel a vége előtt ugyanis a kansasi irányító, Mahomes átadását elcsípte a Los Angeles-i Joyner, bebiztosítva csapata győzelmét.

A Kansas City-s Mahomes tehát hiába passzolt 6 touchdownt, a Ramstől Goff pedig csak négyet, előbbi háromszor eladta a tojáslabdát is. Ezt pedig az sem ellensúlyozta, hogy míg a Chiefs védőfala 5-ször vitte földre (sackelte) Goffot, addig a Rams játékosai ezt Mahomesszal csak 3-szor tették meg.

A Kansas City Chiefs veresége ellenére továbbra is vezeti az AFC Nyugati divízióját (9-2), de szorosan mögötte lohol a másik Los Angeles-i csapat, a Chargers (7-3), aki a héten szabadnapos volt. Az NFC Nyugati divíziójában a Los Angeles Rams magabiztosan vezet (10-1), őt utcahosszal követi a Seattle Seahawks csapata (5-5).