Fordulatos meccsen dőlt el a századik NFL-szezon döntője

Fordulatos meccsen dőlt el a századik NFL-szezon döntője

Két fiatal irányító vezette csapat jutott az amerikaifutball-liga (NFL) századik szezonjának döntőjébe. A Patrick Mahomes irányította Kansas City Chiefs egy fordulatos mérkőzésen végül 31-20 arányban győzte le a Jimmy Garoppolo vezette San Francisco 49ers gárdáját.

A látványos felvezetés után a mérkőzés egy San Francisco-i mezőnygóllal kezdődött, az ellentámadást azonban Andy Reid vezetőedző meglepő húzásai után maga az irányító, Mahomes fejezte be megfutott touch downjával (3-7).

A második negyedben egy kansasi mezőnygólt követően növelte ugyan előnyét a piros mezes csapat, de Garoppolo passzát Kyle Juszczyk kapta el, így 10-10-zel vonultak félidőre a csapatok.

A látványos félidei show-t Shakira és Jennifer Lopez adta:

A harmadik negyed egyértelműen a 49ersé volt, egy mezőnygól mellett Raheem Mostert touch downt futott, így a San Francisco-iak tízpontos előnyre tettek szert (20-10).

Mahomesék azonban nem adták fel, a negyedik negyedben parádés játékkal rukkoltak elő. Először Tyreek Hill csaknem 60 yardos elkapása ágyazott meg a Kansas előrehaladásának.

Még ugyanebben a drive-ben Travis Kelce kapta el Mahomes passzát az end zone-ban (20-17).

Majd ugyancsak Mahomes passzából Damien Williams nyújtotta be a labdát az end zone-ba (20-24).

Ahogy az amerikai foci közmondása tartja: a Super Bowlt a védelmek döntik el. Most is ez történt: a Kansas védelme megállította a San Francisco táadását, a végén pedig Williams még egy touch downt futott, így kialakítva a 20-31-es végeredményt.

A Kansas City Chiefs 50 év után nyerte el a Super Bowlt, egyúttal megakadályozta, hogy az első apa-fia páros vezetőedzőként tegye meg ezt. (A 49ers vezetőedzőjének, Kyle Shanahannek édesapja, Mark már nyert gyűrűt.)

A nagydöntő MVP-jének – némi meglepetésre – Patrick Mahomest választották, aki futott touch downja, valamint két TD-passza mellett két interceptiont is dobott.