Nincs megállás: tovább terjeszkedik Izrael

"Véget ért a palesztin állam kora, január 20-tól - Donald Trump megválasztott amerikai elnök hivatalba lépésétől - az izraeli kormány előremozdítja uralma kiterjesztésének tervét Maále Adumim telepesvárossal kezdve"

- mondta az oktatási és diaszpóraügyi tárca élén álló Bennet a Jediót Ahronót című újság honlapjának, a ynetnek csütörtök reggel adott telefonos interjújában.

"Ugyanez a politika borította lángba a Közel-Keletet: tömeggyilkosságok Szíriában, Irak felbomlik, Irán úton van az atomfegyver birtoklása felé, és akkor cserbenhagyják az egyetlen demokráciát, amely harcol a terroristákkal"

- hangzottak Bennet vádjai az Obama-kormány közel-keleti politikájával szemben.

"Ez természetesen nem fog sikerülni, s ezért huszadikán előrelépünk, megszabadulunk a 'messianisztikus iszlám állam a hatos úton' gondolatától" - utalt az Izrael keleti oldalán, a palesztin területek mentén futó hatos autópályára.

"Nem fog létrejönni palesztin állam, ez egyszerű és világos. Aki Palesztinát akar, az nem fog a kormányban ülni, ez a kabinet nem fogja támogatni a palesztin államot"

- hangsúlyozta Bennet. Ehelyett azt ígérte, hogy Jeruzsálem ki fogja terjeszteni az izraeli törvénykezést Ciszjordániában az 1993-as oslói megállapodásban "C" zónaként meghatározott részekre, ahol szerinte csaknem félmillió zsidó él körülbelül hetvenezer arab mellett.

"Izrael politikája meg fog változni" - jelentette ki a Bájt Hajehudi párt vezetője.

"Sok évig azt kiabáltuk, hogy palesztin államot akarunk, és csodálkozunk, hogy a világ Palesztinát akar. De január 20-tól más lesz a kormány politikája"

- szögezte le.