Női póló, párbajtőr, döntőzik Hosszú, Cseh és Kenderesi – az olimpia keddi programja

Magyar szempontból 13:50-től indul a nap.

Magyar szempontból Pétervári-Molnár Bendegúzzal indul a nap, aki 13:50-től a férfi egypárevezősök negyeddöntőjéből igyekszik továbbjutni.

14:00 órától női vízilabda válogatottunk is bemutatkozik az ötkarikás játékokon, Bíró Attila EB-címvédő együttese a kínaiakkal csap össze. Az ázsiaiak elleni legutóbbi két meccsünket ugyan elbuktuk, viszont pont az előző olimpián, Londonban sikerült őket legyőzni 11-10-re. Ma is kemény csatára van kilátás, érdemes lesz tehát bekapcsolni a tévét délután.

14:50-től szintén magyar Európa-bajnokokért izgulhatunk, a Simon Béla-Juhász Adrián páros a kormányos nélküli kettesek elődöntőjében lapátol.

14:30-tól a vívóversenyekre is érdemes lesz közben figyelnünk, hiszen előbb Rédli András, majd 16:15-től Boczkó Gábor, 16:45-től pedig Imre Géza küzd a párbajtőrözők mezőnyben. Utóbbi két úriember jó eséllyel pályázhat a dobogóra is, mindketten rendkívül rutinosak és szakáguk elitjébe tartoznak, Boczkó legjobb olimpiai eredménye a Pekingben elért 4. hely, Imre pedig Atlantában volt bronzérmes egyéniben.

15:35-től Csoknyai István is megkezdi szereplését a cselgáncsozók 81 kg-os súlycsoportjában, és mindjárt egy borzasztó nehéz ellenféllel dzsúdózhat: a japánok 2015-ös világbajnokával, Nagasze Takanorival kell megküzdenie.

Ahogy azt már megszokhattuk 6 órától az úszó előfutamoké a főszerep: férfi 100 gyorson Bohus Richárd és Kozma Dominik, női 200 pillangón Hosszú Katinka és Szilágyi Liliána, férfi 200 mellen Gyurta Dániel és Horváth Dávid áll rajthoz, magyar szempontból az estét a férfi 4x200-as gyorsváltó zárja az uszoda esti programját. Szintén 18 órától egészen 22:30-ig tartanak vitorlázóink versenyei: Gádorfalvi Áron, Berencz Zsombor, Vadnai Benjámin, Cholnoky Sára és Érdi Mária szeli majd a vizet a magyar színeket képviselve.

Minden bizonnyal érdemes lesz ezúttal is éjszakázni, hiszen az elődöntők mellett három finálét is rendeznek, ezekből kettőben biztos a magyar érdekeltség és igen jó esély van az érmekre is.
3:28-tól 200 méter pillangón a szám egyik fő esélyese Cseh László mellett parádés teljesítménnyel bejelentkezett a dobogóért a magát a legjobb idővel kvalifikáló, Phelpst kétszer – az előfutamban és az elődöntőben – is legyőző Kenderesi Tamás is. Óriási csatára van kilátás, amit vétek lenne kihagyni.

Ahogy körülbelül egy órával később, 4:29-től a 200 vegyes fináléját is, ahol nem várhatóak ekkora izgalmak, de ezt mi kicsit sem bánjuk, hiszen a szám toronymagas favoritja az immár kétszeres olimpiai bajnok Hosszú Katinka. 4:38-től a férfi 4x200-as gyorsváltó döntőjére kerül sor, melyben a Bernek, Grátz, Kis, Holló, Kozma, Szabó összetételű magyar csapat lehet érdekelt, amennyiben megfelelő eredményt ér el a magyar idő szerint kedd esti elődöntőben.