Nőkkel kereskedtek, megverték őket és drogot is árultak

Nőkkel kereskedtek, megverték őket és drogot is árultak

A baranyai pár több alkalommal is vásárolt nőket, akiket prostituáltként futtattak, egyiküket később eladták. A férfi egy drogbizniszben is érintett volt.

A Baranya megyei Rendőr-főkapitányság Mecsek Közterületi Támogató Alosztályának munkatársai a Nemzeti Védelmi Szolgálat támogatásával 2023. november 30-án egy 45 éves férfit és egy 27 éves nőt fogtak el szalatnaki otthonukban – számolt be a Police.hu.

Több alkalommal vásároltak nőket, akiket prostituáltként futtattak, egyiküket később eladták.

A nyomozók azzal gyanúsítják a párt, hogy 2022. október 21-ét megelőzően egy férfitól megvásároltak egy nőt, akit azután prostitúcióra kényszerítettek, majd a keresett pénzt elvették tőle, és többször bántalmazták is.

A férfi és az élettársa idén januárban egy másik nőt is vásárolt, akit szintén prostitúciós tevékenységre kényszerítettek, illetve arra, hogy a férfival szexuális kapcsolatot létesítsen. Az ő pénzét is elvették, majd később a sértettet eladták egy svájci állampolgárságú férfinak.

A férfi drogfutárként dolgozott egy dílernek.

A 45 éves férfi azonban nemcsak nőkkel kereskedett, hanem a Nemzeti Védelmi Szolgálat feljelentése szerint droggal is. A megalapozott gyanú szerint a férfi 2023. november 18-a és 30-a között nagy mennyiségű kábítószert vásárolt azért, hogy azt továbbértékesítse. A drogbizniszben egy 48 éves magyarszéki férfi volt a társa, aki az anyagi forrást biztosította a számára. A szalatnaki férfi átvette a pénzt a társától, majd autóba ült, egy másik vármegyében kábítószert vásárolt, az árut pedig leszállította a társának, hogy továbbértékesítse azt. A nyomozók a magyarszéki lakásban kutatást tartottak, amely során droggyanús anyagot találtak és foglaltak le.

A rendőrök a két férfit és a nőt előállították a rendőr-főkapitányságra, ahol gyanúsítotti kihallgatásukat követően mindhármukat őrizetbe vették, és kezdeményezték a letartóztatásukat.

Mindhármuknak többtételes a bűnlajstroma: ülni fognak.

A nő ellen emberkereskedelem és kényszermunka, a 45 éves férfi ellen emberkereskedelem és kényszermunka, illetve kábítószer-kereskedelem, a 48 éves férfi ellen pedig kábítószer-kereskedelem elkövetése miatt indult eljárás a Baranya Vármegyei Rendőr-főkapitányságon.

(Címlapkép: Egy új, Audi A3 típusú rendőrautó a Baranya Megyei Rendőr-főkapitányság új rendőrautóinak átadásán Pécsen 2015. február 19-én. MTI/Sóki Tamás)