Novák Katalin életműdíjjal tüntette ki a gyermekbántalmazó karateedzőt

Novák Katalin életműdíjjal tüntette ki a gyermekbántalmazó karateedzőt

Ezt még család- és ifjúságügyért felelős államtitkárként tette, három évvel azelőtt, hogy köztársasági elnöki kegyelmet adott volna a pedofil bűnsegéd K. Endrének.

A SZOL24 portál arra hívta fel a figyelmet, hogy a 7 éves kisgyermeket felrúgó Agócs Tibort 2020-ban Bonis Bona – A nemzet tehetségeiért életműdíjjal tüntették ki.

Az elismerést Novák Katalin a Fidesz-kormány család- és ifjúságügyért felelős államtitkára adta át.

Novák akkor még ebben a pozícióban volt, és csak 2022-ben lett köztársasági elnök, amivel egy időben hivatalosan kilépett a Fideszből. 2024 februárjában lemondatták, mivel kiderült, hogy kegyelmet adott a bicskei gyermekotthon pedofil igazgatójának, V. Jánosnak az üzelmeit elsikáló K. Endrének. Ettől kezdve Novák kegyvesztett lett a fideszes körökben, és a pártba sem hívták vissza.

Félteni azért nem kell, ugyanis havi bruttó 1,7 millió forintos köztársasági elnöki nyugdíjat kap az adófizetők pénzéből. Ezen kívül jár neki még egy állami rezidencia, örökös ingyenes gépkocsihasználat, háromfős titkárság és kiemelt egészségügyi ellátás is.

A fideszes körökből a botrányos gyermekbántalmazási ügy kibukása miatt kikerült Agócs viszont nem számíthat kegyre a kormánypárt részéről.

(Címlapkép: Novák Katalin Bonis Bona díjjal tünteti ki Agócs Tibort)