Novák Előd antikommunista küzdelme a Fidesz-KDNP mulasztása

A Jobbik szerint farizeus a KDNP alelnökének, Rétvári Bencének Biszku Béla ügyében ma tett nyilatkozata, hiszen a kormánypártok jóvoltából még mindig élvezheti a többszázezres, kommunista luxusnyugdíját az 1956 utáni megtorlások vezéralakja és még egy-két ezer pártállami vezető a vérbírókon át az MSZMP KB-tagokig.

Ha a Fidesz–KDNP valóban ítéletet akart volna az 1956 utáni megtorlások ügyében, akkor nem várták volna meg, míg Biszkut XXI. századi pártként a Jobbik jelenti fel, amit a XX. századi pártok elmulasztottak. Az elmúlt 25 év, különösen a Fidesz–KDNP-kormányok szégyene, hogy még mindig nem történt meg az állambiztonsági múlt, így többek közt az ügynöklisták feltárása, a pártállami vezetők elszámoltatása és közéletből való kitiltása, valamint a kommunista luxusnyugdíjak megvonása, s ezekre kormányzati szándék sincs – áll Novák Elődnek, a Jobbik alelnökének a közleményében.

A kormánypárti képviselők ráadásul a Jobbiknak „A rendszerváltás mulasztásai – ma is aktuális antikommunista követelések” - című országgyűlési vitanapot célzó kezdeményezését sem támogatták.

Az ellenzéki képviselő szerint a kommunista luxusnyugdíjak folyósítása felháborító. Félmegoldásnak is kevés látszatintézkedésnek tartja a kommunista kitüntetések után járó, néhány ezer forintos nyugdíjpótlékok megvonását az érintettek tizedénél, miközben a Mansfeld Péterre halálos ítéletet kérő ügyész, Mátsik György juttatása egy forinttal sem csökkent.
Akiké pedig csökkent, mint Biszku Béla és Nyers Rezső esetében is láthattuk, csak minimális mértékben, így még mindig többszázezres luxusnyugdíjat kapnak havonta, ráadásul idén ismét emelték az ő juttatásukat is.

Novák Előd szerint az előző rendszerben pártállami vezetőként kiemelt bérezésben, ezáltal ma akár pótlék nélkül is kiemelt alapnyugdíjban részesülők juttatásának felülvizsgálatához a Jobbik által már 2010 júliusában benyújtott törvényjavaslat elfogadása volna szükséges, amelyet számtalan alkalommal szavazott le az Országgyűlés az MSZP és a Fidesz összefogásával, Biszku legnagyobb örömére.  A Jobbiknak ez a javaslata több ezer embert, évi több milliárd forintot érintene.
Novák emlékeztetett arra is, hogy Rétvári Bence hétfőn az Országgyűlésben is hazudott, amikor többször azt állította, hogy „ezeknek az embereknek ez a pluszjuttatása, ez a fajta privilégiuma megszűnt, és mostantól nem kapnak ilyen kiemelt nyugdíjat”.

Ezért kellett a bekiabálás parlamenti műfajával éljen, amit az ex-kommunista Kövér László nem tűrt el ebben az ügyben és a képviselőt házszabályellenesen eltiltatta a további felszólalásoktól.