Novák Előd önkéntes tartalékos honvédnek jelentkezik

Önkéntes tartalékos honvédnek jelentkezik holnap délelőtt Novák Előd.

Mi több a politikus hozzáteszi: az éves statisztikákban még így is az aktívabb képviselők közé fog tartozni. Novák Előd elárulta, hogy amúgy is a parlament másfél hónapos téli szünetére tervezi misszió jó részét, vagy majd ahogy a nemzeti szükséghelyzet hozza. „Most ugyanis hazánk megvédése a legfontosabb” – emeli ki a legnagyobb ellenzéki párt politikusa.

„Voltam ma a fővárosi toborzóirodában tájékozódni, egyeztettem az Országgyűlés Hivatalával, Vona Gáborral is, és ami a legfontosabb persze: feleségemmel, valamint a babavigyázásban-kisgyereknevelésben segítő nagyszülőkkel, főleg anyósommal, aki akár néhány hétre is hozzánk költözik helyettem, hogy biztosítsa: ne akarjak hazaszökni… :) ”

- írja a politikus facebookos oldalán, aki elárulja, hogy a fizikai felkészüléssel szerinte nem lesz gond: át szokta úszni a Balatont, gyakran fut 10 km körüli maratonváltót, sőt teljesítette a 60 km-es nagy kitörés túrát is februári fagyban. 1999 óta tagja egy lövészklubnak, lőtt már Kalasnyikovval is, és vannak rendőrségi fegyverismereti vizsgái is. Legutóbb véradáskor egészségügyileg is mindent megfelelőnek találtak nála.

Az önkéntes műveleti tartalékos rendszer hatezres keretéből csak 3800 hely van feltöltve, s a jövőben minden eddiginél nagyobb eséllyel lesz szükség akár a teljes határunk élőerős védelmére, így Novák Előd ezúton toborozva is buzdít arra, hogy a tettek mezejére lépve követői legyenek ebben.

Novák Előd ma az Országgyűlésben egy kapcsolódó vitában már röviden elmondta, miért tartja szükségesnek az önkéntesség fokozását, és idegen érdekeket szolgáló honvédjeink hazahívását pl. Afganisztánból és Irakból.