Novák Katalin a honvédség parancsnokával folytatott megbeszélést

Novák Katalin a honvédség parancsnokával folytatott megbeszélést

Ruszin-Szendi Romulusz többek közt arról tájékoztatta az államfőt, miként igyekeznek felgyorsítani a készenlét fokozását, és hogyan tudják mobilizálni a honvédséget.

Novák Katalin köztársasági elnök, egyben a honvédség főparancsnoka kedden hivatalában fogadta Ruszin-Szendi Romuluszt, a Magyar Honvédség parancsnokát.

Az MTI beszámolója szerint a mintegy egy órán át tartó megbeszélésük után a Sándor-palota Tükör-termében Ruszin-Szendi Romulusz a sajtónak elmondta: 

egyebek mellett arról tájékoztatta az államfőt, miként igyekeznek felgyorsítani a készenlét fokozását, hogyan tudják mobilizálni a honvédséget.

Megvitatták a Magyarországot érintő két konfliktusövezet helyzetét is; áttekintették az orosz-ukrán háború tapasztalatait, valamint a Nyugat-Balkán, kiemelten Koszovó biztonságának kérdéseit - tette hozzá.

Kun Szabó István, a köztársasági elnök főhadsegédje azt emelte ki, hogy Novák Katalin támogatásáról biztosította a honvédség parancsnokát. Azt is elmondta: az államfő szeptember 13-án kétnapos látogatásra megy Koszovóba, ahol megtekinti a KFOR-erőket és megbeszélést folytat a KFOR-misszió magyar parancsnokával, Kajári Ferenccel.