Növekszik az antiszemitizmus az amerikai egyetemeken

Egyébként az LDB a témában igen tájékozott polgárjogi szervezet, szóval, ha őket meglepte ez az eredmény, akkor mi, lenácizott magyarok, mit szóljunk ehhez a következtetéshez?

Ötvenöt egyetemen 1157 fiatalt kérdeztek meg a tapasztalataikról, és a válaszadók 54 százaléka arról számolt be, hogy a 2013/2014-es tanév során érte őt antiszemita inzultus, vagy tanúja volt annak, hogy másokat zaklattak.

A felmérés készítői egyébként utólagosan arról számoltak be, hogy mindössze elszigetelt esetekről lehet majd hallani, ezzel szemben kiterjedt, általános jelenség az antiszemitizmus az amerikai felsőoktatásban.

Jellemző módon, a Népszava is beszámol az adatokról, azonban a lap olvasatában a tradicionális előítéletek és a politikai uszítás áll a folyamatok hátterében, miközben a kutatást végző LBD elismeri, hogy Izrael Gázában elkövetett népirtása miatt változott meg a hangulat az amerikai egyetemeken.

Javaslat: hazánkban számos, rendkívül érzékeny emberjogi aktivista tevékenykedik, szerintünk biztos találnak olyan illetékest, aki készségesen átsegíti majd az Egyesült Államok társadalmát ezen a szörnyű krízisen.