Nyaralással ajándékozta meg a hátrányos helyzetűeket a jobbikos alapítvány

Sneider Tamás, az Országgyűlés és a Jobbik alelnöke közleményben tudatta az Alfahírrel, hogy a héten Ásotthalomba már meg is érkezett az első turnus, amelynek folytatásaként Ózd, Tiszavasvári és Mátraszentimre településeken mintegy 160 fő nyaraltatását szervezi meg az alapítvány.

Az üdülések a résztvevők számára teljesen ingyenesen történnek négy turnusban, július és augusztus hónapban. Az utazás, a szállás, az étkezés, a kirándulások, a strandbelépő és minden egyéb költséget a Jobbik országgyűlési képviselőinek adományaiból fedezi az alapítvány. Előzetes kalkulációk szerint ennek az összege megközelíti a 6 millió forintot.

A feszült ukrajnai politikai helyzetre való tekintettel, a mátraszentimrei helyszínen hátrányos helyzetű kárpátaljai gyermekeknek is egy hét tartalmas kikapcsolódásra lesz lehetőségük.

Az üdültetések célja, hogy teljesen ingyenesen, otthonuktól távol tudjanak pihenni és feltöltődni azok, akiknek az anyagi lehetőségeik szűkössége ezt nem engedné meg, illetve akiknek egy része élete során még egyáltalán nem jutott el nyaralni. Ebben a családok segítségére lesz a megfelelő létszámú és képzettségű személyekből álló önkéntes csapat is.

„Bízunk abban, hogy kezdeményezésünkkel sikerül hagyományt teremteni, közösséget építve erősíteni az összetartozás érzését, továbbá maradandó élményt nyújtani számukra”

- olvasható az Országgyűlés és a Jobbik alelnökének közleményében.