Nyomozás és hazaárulózás magyarhamisítás miatt

Szabolcsban hamis magyarokat állíthattak elő a Magyar Nemzet szerint. Semjén hazaárulózott, egy ehhez hasonló indexes cikk miatt. A 444.hu lehet, hogy el tudja képzelni az Index.hu hírportálról, hogy külföldi titkosszolgálatokkal működik együtt.

A Magyar Nemzet cikke szerint a Szabolcs-Szatmár-Bereg megyei Dombrád polgármesteri hivatalának négy munkatársát közokirat-hamisítással gyanúsítják, a szóbeszéd szerint egyszerűsített honosítási eljárással élhettek vissza. Legény Zsolt, az MSZP képviselője Polt Péter legfőbb ügyészhez fordult, mert szerinte

„olyan hírek kaptak szárnyra a településen, hogy a polgármesteri hivatal néhány munkatársával szemben büntetőeljárást indítottak, mert a gyanú szerint visszaéléseket követtek el a kedvezményes honosításokkal összefüggésben.”

A legfőbb ügyész válaszolt: tényleg gyanúsítanak négy hivatalos személyt. Egyébként is az uniós állampolgárság könnyen lehet népszerű ukránok, oroszok, szerbek körében. A hamisított magyarok ugyanúgy Londonba menekülhetnek gazdaságilag, mint az igaziak. Eddig tartott a hír érdemi része, a sietős olvasóknak szép hétvégét, kellemes bevásárlást.

Most kezdődik a hazaárulózás...

„Szomorú, hogy bizonyos baloldali médiumok Magyarországon átvették ezeket a híreket – mondta Semjén Zsolt, majd rögzítette: aki külföldi titkosszolgálattal működik együtt magyar nemzeti célokkal szemben, az hazaárulást követ el.”

– a KDNP elnöke még egy 2014-es szeptemberi Index.hu cikkre reagált így, amely a honosítással való visszaélés témakörével az elsők között foglalkozott.

A KDNP elnöke szerint bizonyos „titkosszolgálati akcióknak az a lényege, hogy dezinformáció alapján fiktív honlapokat hoznak létre, valamint azokra fiktív anyagokat töltenek fel, és azokra hivatkozva korrupciós visszaéléseket sejtetnek az állampolgárság körül.”

A nemzetpolitikáért felelős miniszterelnök-helyettes szerint az Index hírportál, valamint annak alapján az MSZP és a DK politikusai „tudatos torzítással, teljesen ellenőrizetlen forrásokból származó híresztelések alapján” támadást indítottak a kettős állampolgárság ellen.

Elszólás?

A nagyobb részben az Index.hu szerkesztőgárdájából létrehozott 444.hu ekkor és most is egy az egyben kijelentette: „Semjén Zsolt szerint az Index hazáruló”. Csakhogy a beszámoló szerint Semjén nem ezt mondta, hanem azt, hogy

aki külföldi titkosszolgálattal működik együtt magyar nemzeti célokkal szemben, az hazaárulást követ el.” 

Tehát elképzelhető, hogy a 444.hu úgy értette, az Index.hu külföldi titkosszolgálattal működik együtt magyar nemzeti célokkal szemben. A törvény betűje szerint pedig az a magyar állampolgár, aki Magyarország függetlenségének, területi épségének vagy alkotmányos rendjének megsértése céljából külföldi szervezettel kapcsolatot vesz fel vagy tart fenn, hazaárulás bűntette miatt öt évtől tizenöt évig terjedő szabadságvesztéssel büntetendő.

Dezső András foglalkoztatása ellenére sem gondolja jelen cikk írója, hogy az Index.hu vagy a 444.hu a törvény betűje szerint hazaáruló, még azt sem, hogy a 444.hu azt állította, hogy az Index.hu hazaáruló. A freudi elszóláshoz hasonlítható liberális hírmagyarázat azonban számára több, mint tréfás volt. Egyébként Semjén Zsolt vajon most lehazaárulózza a Magyar Nemzetet?