A harmadik nyomozás indult szexuális erőszak miatt Weinstein ellen

Sal Ramirez szóvivő elmondta, hogy kihallgatták a nőt, aki egy 2013-ban elkövetett nemi erőszakkal vádolja Weinsteint. Ramirez arra nem válaszolt, hogy hol történt az eset és arra sem, mikor kérdezték ki a feljelentőt.

A Los Angeles Times beszélt a 38 éves olasz színésznővel, aki a feljelentést tette, nevét azonban nem írták le. A lapnak a nő elmondta, hogy Weinstein utánament a szállodai szobájába, ahol megerőszakolta.

A színésznő ügyvédje, David M. Ring egyelőre nem válaszolt a lap kérdésére, a producer szóvivője, Sallie Hofmeister pedig ezt írta:

"Weinsteint úr nyilvánvalóan nem válaszol névtelen vádakra, ám tagadja, hogy belegyezése nélkül bárkivel szexuális aktust folytatott volna".

A New York-i és a londoni rendőrség után a Los Angeles-i a harmadik, amelyik nemi erőszak miatt indított nyomozást a hollywoodi sztárproducer ellen.

A 65 éves filmest több mint háromtucat nő vádolta meg szexuális zaklatással vagy erőszakkal, köztük olyan filmsztárok, mint Gwyneth Paltrow és Angelina Jolie. Csütörtökön Lupita Nyong'o Oscar-díjas színésznő beszélt a New York Timesnak arról, hányszor és hogyan erőszakoskodott vele a producer.

Quentin Tarantino filmrendező, aki legtöbb filmjét, köztük a Ponyvaregényt és az Aljas nyolcast is Weinsteinnel együtt készítette az elmúlt két évtizedben, csütörtökön a New York Timesnak elmondta,

eleget tudott ahhoz, hogy többet tegyen, mint amennyit tett.

A rendező első kézből, hajdani barátnőjétől, Mira Sorvinó színésznőtől hallott Weinstein viselkedéséről, valamint tudomása volt a Rose McGowannal történtekről. Tarantino hozzátette:

"lehetetlen, hogy bárki, aki a producerhez közel állt, ne tudott volna legalább egy esetről".

Csütörtökön Weinsteint a Brit Filmintézet törölte tagjai közül, korábban az Amerikai Producerek Céhe kezdeményezte kizárását, az Oscar-díjat odaítélő amerikai filmakadémia a múlt héten rúgta ki. Saját cégéből, a The Weinstein Companyből egy héttel azután lépett ki, hogy elbocsátották.