Szülőtámogatást és a férfiak negyven munkaév utáni nyugdíjazását sürgeti a Jobbik

Szülőtámogatást és a férfiak negyven munkaév utáni nyugdíjazását sürgeti a Jobbik

Az ellenzéki párt támogatja a Nyugdíjas Parlament népszavazási kezdeményezését.

A Jobbik támogatja a Nyugdíjas Parlament népszavazási kezdeményezését, annak összes kérdését vitaképesnek tartjuk - jelentette be hétfői sajtótájékoztatóján Ander Balázs és Z. Kárpát Dániel, az ellenzéki párt országgyűlési képviselői. Kifejtették ugyanakkor, hogy a támogatásuk mellett szeretnék saját témákkal és kérdésfelvetésekkel bővíteni a diskurzust.

A Jobbik két korábbi szociális tárgyú javaslata - a szülők támogatására fordítható jövedelemadó-visszatérítés és a férfiak negyven ledolgozott év utáni nyugdíjba vonulási lehetősége - törvénybe iktatását szorgalmazták.

Z. Kárpát Dániel annak fontosságát hangsúlyozta, hogy a pártok ne telepedjenek rá a Nyugdíjas Parlament Országos Egyesület más szociális témákban indított referendumkezdeményezésére, és jelezte, felajánlják nekik a két témájuk képviseletének lehetőségét. 

A konzervatív párt képviselőjének javaslata szerint

a nyugdíjba vonult szülőknek juttatott támogatás akár a befizetett személyi jövedelemadó 10 százalékát is elérhetné.

Z. Kárpát Dániel hangsúlyozta, hogy különösen egy válságidőszakban fontos a generációkon átívelő szolidaritás.

Frakciótársa, Ander Balázs emlékeztetett: nyolc éve fogalmazták meg azt a felvetésüket, hogy negyven ledolgozott munkaév után a férfiak is vonulhassanak nyugdíjba.

Nem járja, hogy a férfitársadalom jelentős része keményen ledolgozott évtizedek után nem tudja élvezni a neki járó nyugdíjat, mert sokuk nem vagy csak nagyon rossz egészségi állapotban éri meg a nyugdíjba vonulást

- fogalmazott a Jobbik országgyűlési képviselője.