Honnan vannak meg a Fidesznek a nyugdíjasok adatai? Ez a kérdőív segíthet megtudni

Szóba került a Fidesz-média uszítása is.

A politikus szerint fontos kérdés, honnan van a Fidesznek olyan adatbázisa, melyben szerepel, hogy valaki nyugdíjas-e vagy sem, és még a telefonszáma is megvan.

Varga-Damm felhívta a figyelmet: a Nemzeti Adatvédelmi és Információszabadság Hatóság eközben kiemelten figyeli, hogy a béruniós aláírásgyűjtés valóban a jogszabályi előírásoknak megfelelően történik-e. A hatóság a július 27-i engedélyéhez képest újabb kérdéseket intézett a Jobbikhoz a gyűjtéssel kapcsolatban, amit azzal indokoltak, hogy óvni kívánják az emberek adatait.

A képviselőjelölt elmondta: a Jobbik is szeretné védeni a polgárok adatait, ezért készítettek egy kérdőívet, amit bárki letölthet a párt honlapjáról. A kérdéssort a Fidesznek lehet elküldeni, választ követelve, honnan tudta a kormánypárt, hogy az adott ember nyugdíjas és honnan volt meg a telefonszáma. Amennyiben a Fidesz nem válaszol a megkeresésre megfelelő módon, akkor a hatósághoz lehet fordulni.

Varga-Damm kitért a Fidesz-közeli média gyűlöletkampányára is: mint mondta, az utóbbi időben megjelent anyagok kimerítik a gyűlöletkeltés és a közösség elleni izgatás büntetőjogi tényállását, így a Jobbik fontolgatja, hogy feljelentést tegyen az ügyben.