Ócska MSZP-Fidesz vita az egészségügyről

Napirend előtti felszólalásban szólította fel egészségügyi bérfejlesztésre a kormányt Tukacs képviselő, hosszasan sorolva a kormánykommunikáció valósággal szembeni ellentmondásait. A szocialista politikus 400-600 milliárdos bérkiegészítést javasolt azért, hogy az orvosok Magyarországon maradjanak.

Rétvári Bence, az Emberi Erőforrások Minisztériuma (Emmi) parlamenti államtitkára válaszában azzal indított, hogy a szocialisták vizitdíjat vezettek be, és széfekre költötték volna a pénzt, ami egyébként a kórházi lopásokat tekintve még az értelmesebb kezdeményezéseik közé tartozott.

Tehát Rétvári a szocialista álláspontot a régmúlttal való szembesítéssel oltotta ki, majd közölte, hogy minden rendben halad az egészségügyben, ráadásul olyannyira, hogy már magáncégek is beszállnának egyes vidéki kórházak üzemeltetésébe. Hogy ez jó dolognak számít-e avagy sem, az más kérdés, de a KDNP-s politikus szerint ez az egészségügy színvonalának növekedését jelenti. Az államtitkár azzal is kormánya mellett érvelt, hogy nem kell hitelt felvenniük a bérfejlesztésekhez.