Odafigyel a BKK az egészségünkre

Október 10-étől a 2-es villamos megosztott útvonalon közlekedik: a szerelvények észak felől csak a Jászai Mari tér és a Kossuth Lajos tér M, illetve dél felől a Közvágóhíd H és az Eötvös tér között járnak. A Március 15. tér és az Eötvös tér között egyvágányú közlekedéssel tartják fenn a forgalmat úgy, hogy munkanapokon a villamosok egy része Közvágóhíd H végállomástól csak a Március 15. térig közlekedik 2A jelzéssel - olvasható a BKK október 9-dikei közleményében, majd hozzáteszik,

a villamos által nem érintett szakaszon a 15-ös és a 115-ös autóbusszal lehet utazni.

fgh

Végül is igen. Ha szeret gyalogolni.

Olvasónk a havi bérlet büszke tulajdonosaként szereti igénybe venni a budapesti tömegközlekedést - feltéve, ha van - így leveléből kiviláglik:

nem éppen elégedett.

Szerinte ugyanis probléma, hogy

az Eötvös tér és a Kossuth tér között a távolság - gyalogosan, a legrövidebb úton - 967 méter, ugyanakkor például a villamos Eötvös téri megállójából az "ajánlott" buszok Erzsébet téri megállóját 415 méter gyaloglással lehet elérni. A Zrínyi utcai megállóból pedig 325 métert kell gyalogolni.(forrás: BKK futár). Másrészt a buszok ritkábban és a forgalmi viszonyok miatt rendszertelenebbül közlekednek, mint a villamos és a befogadó kapacitásuk is kisebb. Harmadrészt ez a megoldás, vagyis az autóbuszok "ajánlása" nem tekinthető villamospótlásnak - nem is nevezik annak - ami viszont az elvárható szolgáltatás minőségi romlását - tulajdonképpen - hiányát eredményezi

- írja olvasónk.

Villamospótló gyaloglás

Mint ismert, a villamospótlás ilyen kreatív elhagyására idén májusban már volt példa: akkor a Jászai Mari tér és a Kossuth Lajos tér között vehették igénybe az utasok a lábukat.

A tisztelt utazóközönség tehát kutyagol, ami - mint írja olvasónk - az érvényes jeggyel, vagy bérlettel utazók jelentős érdeksérelmével jár, nem is beszélve az idősek, kisgyermekkel utazók és a mozgásukban korlátozottak közlekedésének megnehezítéséről.

Ám mi tényleg nem értjük a kedves olvasó elégedetlenségét, hiszen