Míg a bűnözőt gazdaggá teszik, addig az áldozatot kisemmizik

Olyan az igazságszolgáltatás, amilyen az ország vezetése.

"Olyan az igazságszolgáltatás, amilyen az ország vezetése. A meglincselt Szögi Lajos családja nem kap kártérítést, a lincselő bűnöző viszont milliomosként távozhat a börtönből mert a bíróság szerint nem elég jók a körülmények a rács mögött."

- áll a Jobbik szerdai közleményében, annak kapcsán, hogy miután az egyik olaszliszkai lincselő, H. Dezső a rossz tartási körülmények miatt ötmillió forintos kártérítést ítélt meg a bíróság, most még a "jó magaviselete" miatt 2023 helyett már jövő júliusban szabadulhat.

Milliomosként jöhet ki a börtönből az olaszliszkai lincselő

2006. október 15-én egy tanár két kislányával, az ötéves Zsófiával és a 14 éves Emesével úton volt hazafelé, amikor autójával elsodort egy 11 éves olaszliszkai lányt, H. Kittyt. A gyermeknek nem esett komoly baja, de a rokonok, ismerősök a lányai szeme láttára halálra verték Szögi Lajost. Az elsőrendű vádlott, H.

A Jobbik szerint, aki ilyen brutális bűncselekményt követ el, annak nincs olyan körülmény, ami kellően rossz lenne ahhoz képest, amit megérdemel egy olyan országban, ahol nincs halálbüntetés.

Mint írják: Társadalmi elvárás, hogy az állam ne a bűnözőt, hanem az áldozatot segítse. Tekintettel arra, hogy az áldozat családja évek óta hiába vár a neki megítélt kártérítésre, a Jobbik elvárja, hogy az elkövetőnek megítélt 5 millió forint közvetlenül a Szögi családnak kerüljön átutalásra, az elkövető börtönkörülményein pedig példásan rontsanak tovább. A bűnözőnek büntetés legyen a börtön, ne jutalom - olvasható a közleményben.