Újabb kísérletet tesz a kormányalakításra az Öt Csillag és a Liga

Próbálkoznak.

Az M5S-től származó információk szerint miniszterelnök-jelöltjük - az első próbálkozásukhoz hasonlóan - a jogász Giuseppe Conte, aki vasárnap adta vissza megbízatását Sergio Mattarella államfőnek, miután a két párt közös kormányalakítása a eredménytelenül zárult amiatt, hogy az elnök nem fogadta el Paolo Savona jelölését a pénzügyminiszteri tisztségre. 

A csütörtöki volt az utolsó lehetőség egy politikusi kormány létrehozására Olaszországban, ahol március 4-én tartottak választásokat. Sergio Mattarella ez időre felfüggesztette a szakértői kormány felállítására irányuló próbálkozásokat.

Kormányválság: mégsem Conte alakít kormányt Olaszországban? (frissítve!)

Giuseppe Conte rövid nyilatkozatban megköszönte az M5S-nek és a Ligának a jelölést.Az M5S politikusai közösségi bejegyzései szerint az államfő „megvétózta" Paolo Savonát.Az elnöki palota közleménye szerint az államfőnek nincsen vétójoga, a pártok ragaszkodtak mereven jelöltjeikhez.Az euroszkeptikus nézeteiről ismert közgazdász Paolo Savona a Liga jelöltje volt, és a párt nem kívánta senki mással helyettesíteni.