Vatikáni rejtély: 36 éve eltűnt lány maradványait keresték egy hercegnő sírjában, ám annak csontjai is eltűntek

Vatikáni rejtély: 36 éve eltűnt lány maradványait keresték egy hercegnő sírjában, ám annak csontjai is eltűntek

Dan Brown rajongóknak erősen ajánlott.

Az 1983-ban, egy zeneóra után nyomtalanul eltűnt Emanuela Orlandinak, egy vatikáni alkalmazott lányának a rejtélye évtizedek óta a legvadabb összeesküvés-elméleteket táplálja Olaszországban, főleg az egyházi állammal kapcsolatban, ezért a Vatikán már teljes mértékben együttműködik a családdal a felmerülő új nyomok tisztázásában. 

Az évtizedek alatt több nyomon is elindultak a hatóságok, ám eddig mind hamisnak bizonyult. Néhány hónappal ezelőtt azonban a család kapott egy névtelen levelet, amiben csupán egy fotó lapult, amely azt sugallta, hogy a lány az 1836-ban elhunyt Sophie von Hohenlohe sírjában lehet eltemetve. 

Ezért a múlt héten a vatikáni német zarándoktemetőben (Campo Santo Teutonico) felnyitották két 19. századi német hercegnő sírját, ám azok nagy meglepetésre teljesen üresek voltak.

Nemcsak a keresett lány, de még az elhunytak maradványai sem kerültek elő, ezért a vatikáni illetékesek kiterjesztették a keresést, és a sírok mögött, azoktól nem messze két rejtett osszáriumot fedeztek fel a padozat alatt. 

A csapóajtó fedte üregekben, amelyek már a pápai német papi kollégium épületéhez tartoznak, emberi csontokat találtak. Mint a Vatikán szóvivője, Alessandro Gisotti a hétvégén közölte, a csontkamrákat gondosan lezárták, és azokat július 20-án szombaton, az eltűnt lány hozzátartozóinak jelenlétében fogják közelebbről megvizsgálni igazságügyi orvosszakértők.