MOB: 103 olimpiára készülő magyar sportoló nem kért oltást

MOB: 103 olimpiára készülő magyar sportoló nem kért oltást

Mint ismert, még január végén, soron kívül, a Moderna vakcinájával kezdték az idei tokiói nyári olimpiára és a 2022-es pekingi téli olimpiára készülő sportolók oltását, amihez előzetesen egy 868 fős listát állítottak össze. Erre azok kerülhettek fel, akiknek van esélyük a tokiói vagy a pekingi olimpián való részvételre. A lista nem tartalmazott egyetlen sportvezetőt sem.

A Telex azt írja, a Magyar Olimpiai Bizottság közlése alapján március közepére összesen 271 sportolót és 190, a felkészülésüket segítő szakembert, edzőt oltottak be, vagyis ennyien kapták meg addigra legalább az oltás első dózisát.

A MOB honlapján szerdán újabb tájékoztatást tett közzé, ebből kiderült, lezárult az oltási program első köre. Mint írják,

"az előzetes listán 868 nyári és téli sportoló szerepelt – eddig (január 29. és április 14. között) 665-en kapták meg legalább az első oltást, 512-en a másodikat is".

Vékássy Bálint MOB-főtitkár közölte, 32-en azért nem kapták meg, mert kiskorúak, 20-an pedig betegség miatt estek el tőle egyelőre.

Az érdekes azonban az, hogy 

a főtitkár szerint 103 olyan sportoló van, aki nem kérte az oltást.

Vékássy egyúttal arról is beszélt, hogy jelenleg 37-en várólistán vannak, őket a következő körben oltják majd. Összesen 702 sportoló lesz beoltva.

Habár a Nemzetközi Olimpiai Bizottság nem teszi kötelezővé az oltást, az elnökség hangsúlyozta annak fontosságát.