Videó: nem semmi arcot vágtak az életfogytiglanit hallva a gyilkossá vált oltásellenes szülők

Tipikus: oltás nem kell, orvos sem kell, a gyereket megtartja a hite. Nem.

Múlthét csütörtökön halt meg legkisebb gyermeke egy házaspárnak az Egyesült Államokban. Az Index szúrta ki a cikket ami arról ír, hogy a vallási fanatikus pár a hitbeli meggyőződése miatt nem hívott orvost tízhónapos csecsemőjükhöz, amikor az gyengélkedni kezdett.

A bíróság most szándékos gyilkossággal és gyermekbántalmazással vádolta meg a házaspárt, a kislány a boncolás szerint alultápláltság és kiszáradás miatt halt meg.

A Kent megyei bíróságon kamera figyelte az apát és az anyát, és elég érdekes a reakcióik közti különbség. Az apa úgy tűnik, még mindig nem érti, hogy hülyeségével embert ölt, és ezért börtön jár, méghozzá elég sok időre:

A nyomozás eddigi információi szerint a kislány egy hónappal ezelőtt gyengült le, de a szülők vallási elképzeléseik miatt nem vitték orvoshoz. Végül előző csütörtökön hívtak mentőt, de mire azok kiértek, a beesett szemű kicsinek olyan gyenge pulzusa volt, hogy még ott, a helyszínen el is hunyt.

Az apa, aki a videó szerint a vádat sem igazán fogta fel, a kislány halála után is Facebook-posztban gúnyolódott azon, hogy másik két gyermeküket elvették tőlük és a nagyszülőkhöz vitték. Mivel a szülők továbbra sem működnek együtt a hatóságokkal – és mert egyébként is börtönbe fognak kerülni – a két másik gyermeket hivatalosan is elveszik tőlük.

A férfi korábbi posztjaiban többször kritizálta a gyermekvédelmet és az orvosokat is, és természetesen oltásellenes is volt, gyermekei nem kaptak védővakcinákat.

Egyébként a nőről azt írták, hogy éppen újabb babát vár.