Önnek kifizette a munkáltatója a devizahitelét?

A köztisztviselők közül csak a Magyar Paralimpiai Bizottság elnöke kapott támogatást devizahitele végtörlesztéséhez.

Gömöri Zsolt tegnapi sajtótájékoztatóján folytatta a napokban kezdett ellentámadást, és újabb „lejárató” személyt nevezett meg. Ugyanakkor továbbra sem tudta érdemben cáfolni az ellene felhozott vádakat.
 
Az mno.hu információi szerint egyetlen minisztériumi köztisztviselő sem élt azzal a lehetőséggel, hogy vissza nem térítendő támogatást kapjon munkáltatójától hitele végtörlesztéséhez. Ismeretes, Gömöri Zsolt, a Magyar Paralimpiai Bizottság (MPB) elnöke korábban azzal védekezett, hogy minden köztisztviselőt megillet ez a lehetőség. A fogyatékkal élő sportolók vezetőjéről május elején derült ki, hogy 2012-ben Deutsch Tamás javaslatára hárommillió forintos támogatást kapott arra, hogy végtörlesztéssel kifizesse devizahitelét. Rajta kívül négy szövetségi munkatárs hitelét is rendezte az MPB, arra hivatkozva, hogy ketten közülük kilátástalan élethelyzetbe kerültek. Gömöri korábban úgy fogalmazott, hogy ezzel a lehetőséggel mindenki jobban járt.
 
Mindezt úgy tették, hogy számos világklasszis paraolimpikonnak még ennivalóra is alig jut. Vannak sportolók, akik csak az edzőtáborban jutnak megfelelő táplálékhoz, mert a havi méltatlanul alacsony támogatásból legfeljebb naponta egyszer tudnak megenni egy párizsis zsömlét vagy egy pár virslit. Elvétve akad olyan paraversenyző, aki nem kényszerül arra, hogy a napi edzések mellett nyolc-tíz órát dolgozzon, és nem a megélhetésért, hanem a túlélésért küzd.
 
Szilágyi György, a Jobbik alelnöke keddi sajtóközleményében Gömöri Zsolt magyarázkodásával kapcsolatban azt írta: lehet ugyan mentegető e-maileket megfogalmazni, lehet mentegető sajtótájékoztatókat tartani, lehet büntetőeljárással fenyegetni és retorziókkal büntetni azokat, akik a nyilvánosság elé tárták ezeket az erkölcstelen ügyeket. Ez a Fidesz által meghonosított arrogáns sportkorrupciós vonal mára már gyakorlattá vált kommunikációja. Egy dolgot nem tudnak elérni: az erkölcstelen viselkedést nem tudják elrejteni az emberek elől, aminek előbb-utóbb meglesz a következménye.
[[nid:169071]]