Orbán: nagyot fejlődhet a gazdasági-kereskedelmi együttműködés Örményországgal

Orbán: nagyot fejlődhet a gazdasági-kereskedelmi együttműködés Örményországgal

A magyar és az örmény nemzet között erősek és kölcsönös tiszteleten alapulnak a kapcsolatok - mondta az utcai harcos a Karmelitában.

Orbán Viktor miniszterelnök szerdán a Karmelita kolostorban fogadta Vahagn Hacsaturján örmény államfőt, aki hivatalos látogatáson tartózkodik a magyar fővárosban - tájékoztatta az MTI-t Havasi Bertalan, a miniszterelnök sajtófőnöke.

Orbán Viktor a tárgyaláson kifejtette: a magyar és az örmény nemzet között erősek és kölcsönös tiszteleten alapulnak a kapcsolatok.

A magyarok nagyra becsülik az örmény kulturális és keresztény hagyományokat. Itt az ideje, hogy a diplomáciai kapcsolatokat is magas szintre emeljük

- mondta a miniszterelnök.

A megbeszélésen elhangzott: a jövőben nagyot fejlődhet a gazdasági-kereskedelmi együttműködésünk is, például az energetika vagy éppen a turizmus területén - mondta Havasi Bertalan.

(Címlapkép: A Miniszterelnöki Sajtóiroda által közreadott képen Orbán Viktor miniszterelnök (j3) Vahagn Hacsaturján örmény köztársasági elnökkel (b2) tárgyal a Karmelita kolostorban 2024. február 7-én. MTI/Miniszterelnöki Sajtóiroda/Fischer Zoltán)