Orbán nem bír a demagógiával: A háború közeleg, nem úgy, hogy idejön a front, hanem "mi megyünk oda"

Orbán nem bír a demagógiával: A háború közeleg, nem úgy, hogy idejön a front, hanem "mi megyünk oda"

Háborús retorikával átitatott, fáradtságot árasztó gondolatairól beszélt a kampányoló miniszterelnök Salgótarjánban (is).

Salgótarjánban kampányolt Orbán Viktor miniszterelnök csütörtökön, a Fidesz elnöke megbeszélést folytatott a helyi kormánypárti polgármester-jelölttel - közölte az MTI-vel Havasi Bertalan, a miniszterelnök sajtófőnöke.

Ezután, a salgótarjániakkal találkozva a rendre békeharcosként tetszelgő Orbán Viktor arról beszélt: szerinte Európában, annak keleti szélén háború van, és ez a háború közeledik.

Nem úgy, hogy idejön a frontvonal, hanem hogy "mi megyünk oda", ugyanis az európai vezetők részt akarnak venni ebben a háborúban, amire mi, magyarok nem vagyunk hajlandók

- kente el a felelősséget a háborús uszítástól sem ódzkodó kormány feje.

"A választás tétje, hogy az európai országok, az európai emberek világossá tudják-e tenni a vezetők számára, hogy békét akarnak és nem háborút" - hangoztatta fáradt gondolatait a miniszterelnök.

A orosz-ukrán háborúról demagóg és populista lózungokat pufogtató Fidesz első embere hozzátette: ez a választás nem 21 magyar mandátumról szól, még csak nem is a Fidesz-KDNP szövetségről.

"Ez a választás a háborúról és a békéről szól, minden salgótarjáni, minden magyar és minden európai ember szavazatának súlya van" - győzködte a jelenlevőket a lázasan országot járó Orbán Viktor.

(Címlapkép: Orbán Viktor - Facebook)