Orbán Ráhel szerint nem a turisták számán, hanem azok összetételén kell dolgozni Budapesten

Orbán Ráhel szerint nem a turisták számán, hanem azok összetételén kell dolgozni Budapesten

A miniszterelnök lánya úgy látja, Budapest a megfizethető luxust képviseli, de még hiányolja a shoppingolás fényűzőbb lehetőségét.

Orbán Ráhel szerint „megfizethetetlenné váltak a híres nyugati desztinációk, emiatt egyre többen keresik és fedezik fel az olyan új, rejtett kincseket, mint Budapest” – jelentette ki a VG szemléje szerint a Trend FM műsorában Orbán Viktor legidősebb lánya.

„Budapesten már rég nem a turisták számán, hanem azok összetételén kell dolgozni, hogy az évről évre egyre jobb számokat produkáló fővárosunk ne csak olcsó desztinációként és bulihelyszínként éljen a köztudatban” – fejtegette Tiborcz István felesége.

A kormányfő lánya, aki külföldi influenszerekkel bulizgatva építi közpénzből Budapest imázsát, úgy véli, „a magyar főváros az elérhető, megfizethető luxust képviseli a vonzerők sokaságával, a Dunától az épített örökségen át a sokszínű éttermi palettáig, a megújuló kulturális attrakcióival és olyan felső kategóriás szállodákkal, amelyekért Párizsban ma egy nullával többet kell fizetni” – ecsetelte a budai bababoltjával saját lábra álló NER-es üzletasszony.

A BDPST Group kreatívigazgatójaként azt mondta,

a Dorothea hotel szerinte nem luxusszálloda, és az elérhető, megfizethető luxust képviseli, miközben érzetében, élményében, dizájnjában nincs lemaradva versenytársaitól, az árazásban azonban nem hozza a nyugat-európai ötcsillagos hotelek szintjét. Sőt, most még kész sincs a szálloda.

A dubajozás fényűzését sem megvető Orbán Ráhel azt is leszögezte, személy szerint még mindig hiányolja Budapestről a luxusvásárlás lehetőségét, ami "nemcsak magát a fogyasztást, de a vásárlási élményt, a kirakatnézegetést, a szép üzletek felkeresését is magában foglalja". Ezen lehetőség révén azt feltételezi, hogy a luxust tartalmazó shoppingolás "bizonyítottan meghosszabbítaná a tartózkodási időt, és jelentős pluszbevételt jelentene a szolgáltatók, valamint az ország számára".

(CÍmlapkép: Orbán Ráhel - Instagram)