Orbán Viktor: Magyarország elkötelezett támogatója Grúzia EU-tagságának

Orbán Viktor: Magyarország elkötelezett támogatója Grúzia EU-tagságának

A kormány szerint így lenne igazságos.

Magyarország elkötelezett támogatója Georgia EU-tagságának, amely Európa érdekét is szolgálja - mondta el Orbán Viktor magyar miniszterelnök a magyar és a georgiai kormány együttes ülését követően megtartott sajtótájékoztatón csütörtökön a georgiai Telaviban.

A magyar kormányfő kiemelte: Magyarország azért támogatja az EU-tagjelölti státusz megadását Georgiának, mert ezt igazságosnak látja, másfelől mert Európa versenyképességének fenntartásához is szükség van olyan, gyorsan fejlődő országokra, mint Georgia.

Orbán Viktor hangsúlyozta, hogy Magyarország és Georgia barátságának legmélyebb alapját a közös keresztény hagyomány jelenti.

Irakli Garibasvili, Georgia miniszterelnöke

történelmi jelentőségűnek nevezte a két ország kapcsolatában a közös csütörtöki kormányülést, és köszönetet mondott, amiért a magyar kormány Georgia igaz barátja, amely támogatja az ország területi integritását és európai integrációját.

"Országaink osztoznak a hagyományos és örök értékekben" - közölte Irakli Garibasvili, kiemelve Orbán Viktor hozzájárulását ezen értékek védelméhez.

A közös kormányülésről a miniszterelnök mellett a külügyminiszter is büszkén számolt be közösségi oldalán.

(Címlapkép: A Miniszterelnöki Sajtóiroda által közreadott képen Orbán Viktor magyar (b) és Irakli Garibasvili georgiai kormányfő, miután együttműködési megállapodást írt alá az első magyar-georgiai közös kormányülés után Telaviban 2023. október 12-én. MTI/Miniszterelnöki Sajtóiroda/Benko Vivien Cher