Orbán Viktor megkímélte a Nemzeti Sportot az állami cégeket sújtó megszorítástól

Orbán Viktor megkímélte a Nemzeti Sportot az állami cégeket sújtó megszorítástól

Az orbáni kivételezés mintapéldája, amit egy kormányrendelettel intézett el a fideszes kabinet feje.

Többek között a miniszterelnök kedvenc lapjának, a Nemzeti Sportnak a kiadója is felkerült azon kiváltságos állami cégeknek a listájára, amelyek mentesülnek a költségcsökkentési rendelet alól - számol be a hvg360 nyomán a Népszava.

Az Orbán-kormány pár hete döntött úgy, hogy a 100 százalékos állami tulajdonban lévő cégeknek idén le kell faragnia személyi jellegű kiadásainak 5 százalékának 4 hónapra eső részével megegyező összeget. Ezt pedig be kell fizetniük a költségvetésbe.

Egy kormányrendelet értelmében azonban az Orbán Viktor számára oly kedves Nemzeti Sport kiadójára nem vonatkozik a fenti megszorítás.

Az orbáni kivételezést azzal magyarázzák, hogy megtartsák a brandet, miután a technológiai fejlődés és a piaci környezet a céget kihívások elé állítja.

Az állami vállalatot a 2022-es kézilabda-Európa-bajnokság kormánybiztosa és a Nemzeti Sport Intézet korábbi megbízott főigazgatója vezeti. Bardóczy Gábor jelenleg a Magyar Kézilabda Szövetség tao-stratégiai tanácsadójaként működik.

(Címlapkép: Orbán Viktor miniszterelnök és Savkat Mirzijojev üzbég elnök a Nemzeti Atlétikai Központban 2023. augusztus 20-án. MTI/Miniszterelnöki Sajtóiroda/Fischer Zoltán)