Orbán: a magyar munkaerő elfogyott, sikerült munkát adni az embereknek

Orbán Viktor a parlamentben fogadta Mohammad Hamid Anszarit, India alelnökét, de sokkal érdekesebb, amit utána mondott.

Olyan beruházókra van szükség Magyarországon, mint amilyen India is - ezt mondta, majd azzal indokolta, hogy
 
Magyarországon "a munkaerő elfogyott", sikerült munkát adni az embereknek, lassan elérjük a teljes foglalkoztatottságot,
 
ezért a magyar ipar technológiai színvonalát kell folyamatosan megújítani, és ehhez kellenek a beruházások Indiából is. (Hozzátette még, hogy 2014-2015-ben Magyarországon a legnagyobb zöldmezős ipari beruházó India volt, és az ázsiai ország további beruházásokat tervez itt, Mohammad Hamid Anszari pedig sokoldalúnak és barátinak nevezte a magyar-indiai kapcsolatokat, mint mondta, mindkét ország demokrácia, dinamikusan fejlődő gazdasággal. Zárójel a zárójelben: van-e unalmasabb a diplomáciai kommunikációnál? Zárójel bezárva.)
 
Legyünk hát büszkék a sikerre és a kormányra, közel a teljes foglalkoztatottság, majdnem ott tartunk, mint kádáralattjobbvolt. A közfoglalkoztatottak száma 230 ezer, ők azok, akik nagyjából 50 ezer forintot keresnek, de a foglalkoztatottakhoz számítják a külföldön dolgozó magyarokat is (hivatalosan 115 ezret, miközben, ugye.)
 
Az előrelépéshez persze kellenek a beruházások, de a fenti sikertörténet-ábrázolás talán kissé túlzónak tűnik.
 
Orbán korábban is büszkélkedett már a foglalkoztatottsággal, ám mikor a parlamentben többen is jelezték neki, hogy a fenti számokat figyelembe véve azért mégsem olyan rózsás a helyzet, a válasza mindig az volt, hogy a kritizálók lebecsülik a közmunkásokat és a külföldön dolgozókat, ő ilyet nem tesz. Kommentelés előtt ehhez tartsák magukat!