Orbán helyére pályázik Lázár János?

Egyre több olyan kijelentést tesz Lázár János, ami szúrja Orbánnak és környezetének szemét. Lázárék ráadásul megtorpedózták Tiborcz cégének újabb pályázati sikerét is.

Lázár utóbbi időben tett kritikus megnyilvánulásait az Index gyűjtötte csokorba:
 
- Lázár egyetlen kritikus mondatért beleszállt Kövér Lászlóba és Pokorni Zoltánba is, utóbbiról egyenesen azt mondta, ő jelenti az igazi veszélyt a Fideszre. Pokorni egyébként a Heti Válasz mai számában a Lázárral való kapcsolatát firtató kérdésre azt mondta, inkább nem kívánja jellemezni.
 
- Lázár a közelmúltban azt mondta, nem költene állami pénzt a profi focira, ami meglehetősen kemény kijelentés, miközben Orbánék sorra építik és újítják fel a stadionokat, átengedték a társasági adóbevételek egy részét a sportszövetségeknek és csapatoknak, az állami cégek pedig rendszeresen szponzorként jelennek meg a profi kluboknál.
 
- Azt is régóta tudhatjuk, hogy Lázár Jánosnak nem éppen szíve csücske az Orbánnal jó kapcsolatot ápoló Csányi Sándor. Korábban a legnagyobb uzsorásnak nevezte, nemrégiben pedig bírálta, hogy a bankár március 15-én állami kitüntetést kapott - nem mellesleg Orbán döntése nyomán.
 
- Lázár az Indexnek adott interjújában Mészáros Lőrinc felcsúti polgármestert is bírálta, akit a sajtó erősen hiányos vagyonnyilatkozata miatt támadott. A miniszter akkor azt mondta, neki is el kell számolnia vagyonával.
 
A fentieken kívül érdekes esetről ír mai cikkében a direkt36 is: míg Orbán vejének, Tiborcz Istvánnak a cége sorra nyerte a közbeszerzéseket, egy jászberényi közvilágítással kapcsolatos pályázatot meg megtorpedózott a Lázár vezette Miniszterelnökség. “Versenykorlátozó” és “indokolatlanul szűkíti a versenyt” – többek között ezekkel a megjegyzésekkel küldték vissza Jászberénynek a pályázat tervezetét március közepén.
 
Az Index információi szerint Lázár János megnyilvánulásai és az újfajta imázsépítése az Index információja szerint már a miniszterelnök környezetének is szemet szúrt,  és egyre nagyobb értetlenkedéssel, sőt gyanakvással figyelik az újabb és újabb fellépéseket. A pártban sokan úgy vélik, Lázár így szeretné újjáépíteni saját imázsát, és jelezné a közvélemény számára, hogy több dologban is máshogy képzelné el a kormányzást. Nincsenek kevesen azok sem, akik szerint Lázár az esetleges Orbán utáni korszakra készül: amennyiben Orbán belebukik a Fidesz támogatottságának drasztikus csökkenésébe, úgy Lázár léphet a helyébe.