Orbán kiakasztotta a flegmamétert

A kormányfő szerint a Jobbik "sunyi párt", mert Vona Gábor rákérdezett arra, hogy a Quaestor-ügy kapcsán mentettek-e ki pénzeket a cégből.

A Quaestor-botrány napvilágra kerülése óta világos, hogy nemcsak MSZP-s, hanem szocialista-fideszes brókerbotrányról beszélhetünk - szögezte le a Jobbik elnöke. Úgy véli, az azóta megszületett intézkedések hatékonyásága majd a jövőben dől el, ám az már most is látszik, hogy "a kormány gondosan kerüli a politikai felelősség kérdését".
 
Vona Gábor kérdez (fotó: Béli Balázs - Alfahír)
 
Vona emlékeztetett: a Quaestor csődje óta terjengenek olyan információk, amelyek szerint egyes kormánypárti politikusok  a botrány kirobbanása előtt pár nappal pénzeket menekítettek ki a cégből. Arra kérte a miniszterelnököt, tisztázza ezt a kérdést, és nyilatkoztassa  a Fidesz-frakció minden egyes tagját arról, hogy az adott képviselő tett-e ilyesmit.
Orbán Viktor a felvetésre egy (azaz 1) mondatos "válaszban" reagált. 
A kormányfő a Magyar Nemzeti Bankhoz irányította Vonát, szerinte ott kell érdeklődni ebben az ügyben, mert "ott minden vonatkozó adat rendelkezésre áll". 
 
Viszontválaszában a Jobbik elnöke arra kérte a  Fidesz-frakció tagjait:  a kormányfő válaszától függetlenül is nyilatkozzanak Questor-ügyben, nehogy "egy-egy képviselő bűne árnyékot vessen mindannyiukra".  
 
Amit erre reagált a miniszterelnök, az az Alfahir szerkesztőségének sokat látott flegmaméterét is kiakasztotta. Orbán, aki pár perccel korábban utasította el egy mondatban a Fidesz-frakció átláthatóságát,  
"sunyi pártnak" nevezte a Jobbikot, és "sunyi kérdésnek" titulálta Vona Gábor felvetését. 
Orbán Viktor "válaszol" (fotó: Béli Balázs - Alfahír)
 
Mégpedig azért, mert a Jobbik nem hozza nyilvánosságra, melyik kormánypárti politikusra gondol, aki érintett a Questor-ügyben. Ha pedig ilyenről nem tudnak, akkor meg nem érti, miért tesznek fel ilyen kérdéseket.