Orbán megmagyarázta: ezért nem engedi, hogy Magyarországon európai bérek legyenek

Volner szerint Orbán az ország versenyképességét az olcsó és kiszolgáltatott magyar munkaerőre alapozza.

 

A jobbikos politikus a megbeszélésen fontos, a dolgozó magyar emberek érdekét szolgáló felvetéssel élt,

indítványozta, hogy Orbán Viktor Magyarország miniszterelnökeként vesse latba befolyását annak érdekében, hogy a magyar munkavállalók bére végre kezdjen el felzárkózni a nyugat-európai munkavállalókéhoz.

Volner szerint Orbán ebben az összes ex-szocialista ország kormányában szövetségesre lelhet, sőt az alacsony kelet-európai bérszínvonal ellen többször tiltakozó nyugat-európai baloldali pártok és szakszervezetek is támogathatják ezt a javaslatot. Volner beszámolója szerint azonban a magyar miniszterelnök ezt a javaslatot kategorikusan elutasította, és

a tőle megszokott tanárbácsis módon jól ki is oktatott

- számol be az ellenzéki néppárt politikusa a közösségi oldalán, aki azt is írta, hogy Orbán elmagyarázta neki, hogy miért is nem lenne jó, ha bekövetkezne a munkát végző magyar emberek bérfelzárkózása. Volner szerint tulajdonképpen ezért nem lesz bérfelzárkózás. Mert „a Viktor nem engedi”.

Jó neki így, a szégyenletesen alacsony magyarországi bérekkel. Orbán az ország versenyképességét jól láthatóan az olcsó és kiszolgáltatott magyar munkaerőre alapozza. Nem akar innovációt (ilyesmi ne várjunk mészároslőrincektől), nem akar jól képzett munkaerőt. Kerüljön kevés pénzbe a magyar emberek munkája, akinek nem tetszik, az mehet Londonba mosogatni, mert a fiatalok többsége úgyis a Jobbikra szavaz.

- írja a Jobbik alelnöke.