Bárándy Péter: Orbán belebetegedett volna, ha nem kétharmaddal győz

Bárándy Péter: Orbán belebetegedett volna, ha nem kétharmaddal győz

A Fidesz negyedik alkalommal szerzett kétharmadot, amivel kapcsolatban az ATV Egyenes Beszéd című műsorában Bárándy Péter elárulta, hogy újabb kétharmadra volt szüksége ahhoz a típusú hatalomgyakorláshoz, amire Orbán törekszik.

A volt igazságügyi miniszter úgy látja, hogy a miniszterelnök belebetegedett volna, ha nem kétharmaddal győz, hanem úgy, hogy kénytelen politizálni.

Bárándy szerint az nem politizálás, amit most Orbán Viktor csinál, mert jelenleg nem kell kompromisszumot kötnie, vitatkoznia vagy az újságírók elé állnia.

„Nem kell érdemben felszólalnia Orbánnak a parlamentben, mondhatja azt, hogy kellemes ünnepeket kívánok, mondta már karácsonyra, most mondja majd húsvétra”

– jegyezte meg.

Bárándy kifejtette, hogy az ő ízlésével ellentétes eredmény született, de ez a magyar társadalom többségének döntése. Hozzátette, hogy a társadalom többségét alapvetően determinálta a Fidesz médiafölénye és a feudálissá alakított társadalom, miközben rengeteg volt a kormánypárt által indikált csalás és hazugság. Ezt azonban az emberek elfogadták.

Az igazságszolgáltatás függetlenségével kapcsolatban a volt igazságügyi miniszter kijelentette, hogy az ország szégyene, hogy a Kúria első embere „nem bíró,” hanem egy politikailag nyilvánvalóan elköteleződött személy.

Azonban ennek ellenére többé-kevésbé független a magyar igazságszolgáltatás, de minden feltétele megvan annak, hogy ez megváltozzon.