Felfoghatatlan: Orbán beengedi a migránsokat, de még így is azt mondja, hogy megvédte az országot

Nehéz megérteni a kormányfő gondolatmenetét.

A néppárt elnökségének szombati találkozóján Magyarországot érintve több olyan kérdésről tárgyaltak, amelyről a hét folyamán az Európai Parlament plenáris ülésén is szó volt - mondta, és leszögezte, hogy

eredményesen védte meg Magyarország álláspontját.

A kormányfő Soros György amerikai milliárdos brüsszeli látogatásáról úgy vélekedett: "van, aki ártani akar Magyarországnak, van, akinek az a dolga, hogy megvédje". Véleménye szerint sikerült helyretenni a dolgokat Brüsszellel.

S miközben ilyeneket mondott, valójában Rogán Antal, a Miniszterelnöki Kabinetirodát vezető miniszter bejelentette, hogy Magyarország hajlandó befogadni a 14-18 év közötti migránsokat.

Nehéz megérteni, Orbán Viktor hogyan egyezteti össze saját retorikáját Rogán Antal bejelentésével, de lehet, hogy csak szerintünk nem tartozik a honvédelem alá több ezer muszlim tinédzser befogadása.

A Fidesz által annyit támadott – de előtte migránsügyben módszeresen lemásolt - Vona Gábor pedig jelezte, hogy a Fidesz pálfordulásától függetlenül „a Jobbik meg fogja védeni Magyarországot”, mert ide „se szegény migráns, se gazdag migráns” nem kell, ugyanis „Magyarország a magyaroké!"