Hiába a kormányzati csapkodás, az EU ellenőrei megnézik Orbán kisvasútját

A kormányfő allűrje több százmillió forintban került Felcsúton.

A kormány mindent megpróbált azért, hogy az uniós ellenőrzést eltérítse a 600 millió forintos uniós támogatással - összesen 857 millió forintból - épült vasútvonaltól, amelynek kihasználtsága is erősen kérdésessé teszi a beruházást megtérülését.

A működés első 8 hónapjában 53 olyan nap volt, amikor senki sem váltott jegyet, és hét olyan, amikor üresen, utasok nélkül közlekedett Orbán Viktor házi vasútja.

Lázár János és Deutsch Tamás korábban brüsszeli támadásként értékelte, hogy az Európai Unió szeretné tudni, mire is adott százmilliókat, illetve a beruházás megfelel-e a pályázati előírásoknak. A bizottság azonban tántoríthatatlan maradt, Orbánék nem ússzák meg az ellenőrzést.

Kormányzati hiszti a felcsúti kisvasút miatt

Nem tudni miért verte ki annyira a biztosítékot a kormánypárti politikusoknál, nevezetesen Lázár Jánosnál és Deutsch Tamásnál, hogy az Európai Parlament Költségvetési Ellenőrzési Bizottsága szeptember 18. és 20. közötti Magyarországi látogatásán megtekintené a felcsúti kisvasutat. Hiszen eme nemzeti értékkel csak büszkélkedni lehetne, sőt hozzácsapatnák azt is, hogy a kormánypárti politikusok milyen felejthetetlen kirándulásokat töltöttek el itt épp a napokban.