Megszavazták: majdnem dupla fizetést kap mostantól Orbán

Megszavazták: majdnem dupla fizetést kap mostantól Orbán

Más kormánytagok fizetéséről is Orbán dönt mostantól önhatalmúlag.

133 igennel, 51 nem ellenében megszavazták azt a salátatörvényt, amivel az „összehangolt védelmi tevékenység” bevezetése mellett Orbán Viktor fizetését is megemelték. A miniszterelnök az új törvény szerint bruttó 3,5 millió forintot fog keresni az eddigi 1,5 millió helyett, emellett pedig havi bruttó 1,3 millió forintra jogosult képviselői alapfizetés jogcímén, így összesen 2,8 millió helyett 4,8 millió lesz a jövedelme.

Jaj, szegény Orbán: a miniszterelnöknek nincs egy fillér megtakarítása sem

Bemutatták vagyonnyilatkozatukat az új parlament képviselői. Nagy változás nincs, főleg Orbán Viktort illetően, hiszen úgy tűnik, körülötte már szinte mindenki milliárdos, de a kormányfő továbbra is szerényen él. Legalábbis a vagyonnyilatkozata alapján. A miniszterelnök utoljára januárban tette közzé vagyoni helyzetét, de azóta sem él jobban mint négy éve...

Emellett mostantól más kormánytagok fizetéséről is Orbán dönt majd önhatalmúlag. Eddig törvény határozta meg, hogy a kormány tagjai, az államtitkárok vagy épp a kormánybiztosok fizetése nem haladhatta meg a Központi Statisztikai Hivatal által meghatározott havi átlagos bruttó kereset tízszeresét, az új törvénnyel ez a korlát megszűnik.