Orbán a szigorítások kapcsán nem zár ki semmit, szerinte börtönlakók ostromolják a határainkat

Orbán a szigorítások kapcsán nem zár ki semmit, szerinte börtönlakók ostromolják a határainkat

Egy újabb péntek reggel, vagyis maga Orbán Viktor miniszterelnök közölte a kormány legfrissebb döntéseit a Kossuth Rádióban. Orbán többek között szót ejtett a meghosszabbított akcióhétről, az ország zárásának lehetőségéről, a gyermekek hamarosan megkezdődő oltásáról, a választásokról és természetesen a "bűnöző" migránsokról, akiket nem tud hova tenni.

Meghosszabbított akcióhét

A miniszterelnök bejelentette, hogy egy héttel kitolják az oltási akcióhetet, és továbbra is bízik abban, hogy idén lehet a tavalyinál jobb karácsonyunk, ha a harmadik oltást felvevők száma megnő.

Arra számítottam, hogy akik nem oltásellenesek, viszont a lehető legkisebb fáradsággal meg tudják oldani az oltás felvételét, azok kapni fognak az alkalmon

 

- indokolta az akcióhét meghirdetését.

A zárás nem megoldás, de még nem úsztuk meg

Bár Orbán szeretné elkerülni a rosszat, nem zár ki semmit a szigorításokat illetően. Szerinte ha sikerül megállítani a fertőzések növekedését, akkor nincs ok a zárásra.

A zárás csak lassítás, a megoldást a harmadik oltás jelenti.

Az egészségüggyel semmi probléma

Minden az orvosok és ápolók hősiességén múlik. Úgy látom, hogy ők kitartanak - nyilatkozta Orbán, majd kitért a béremelésekre is. A nagyobb egészségügyi kapacitásokat a járványhelyzet után is legalább vésztartaléknak meg kell tartani - vélekedett, majd kiemelte, hogy hazánkban Nyugat-Európával ellentétben nem a kapacitásokkal van a probléma.

Kezdődhet a gyermekek oltása

A gyermekek oltása kapcsán kifejtette, hogy szereztek kettő millió vakcinát, ennek első szállítmánya december 20-án érkezik majd. A szülőket arra kéri, hogy az 5-11 év közötti gyermekeiket oltassák be, amint lehet.

Börtönlakók ostromolják határainkat

A miniszterelnök szerint három irányból is támadásoknak vagyunk kitéve. A migránsok be akarnak törni Magyarországra, amivel bűnt követnek el. Afganisztánt napi 30-35 ezer ember hagyja el, vagyis a következő hónapokban arra kell készülnünk, hogy  minden eddiginél nagyobb nyomás lesz Magyarország déli határain.

Hova teszünk el 100 ezer börtönlakót?

- tette fel a drámai kérdést Orbán, de mielőtt bárki is elgondolkodhatott volna a válaszon, gyorsan reagált is saját kérdésére:

visszavisszük őket.

 

Éppen emiatt lenne fontos, hogy Brüsszel ne büntessen minket, helyette a költségeinket kellene megtérítenie.

Ön fizetni fog, ha a magyar kormány nem védi meg önt

A migrációt követően a rezsicsökkentés témáját is érintette Orbán, mint fogalmazott,

engem nem a piac érdekel, hanem a magyar emberek.

Majd azzal folytatta, hogy a piacot az emberek működtetik, az nem egy Jóistentől ránk eresztett szabályrendszer. Szerinte nem érdemes beleesni a baloldal csapdájába, ezért abból kell kiindulni, hogy szabadok vagyunk. A rezsicsökkentésből nem lett probléma, vagyis ez egy jó rendszer, ezt parasztvakításnak nevezni butaság.

A multik ettől nem boldogok, szeretnének több pénzt kivenni az ön zsebéből. Most gyerekekről, asszonyokról, családokról beszélünk

- tette hozzá a miniszterelnök, aki fontos feladatának tartja, hogy felélessze az emberek veszélyérzetét, mert úgy érzékeli, hogy a baloldal minden héten, minden nap támad, miközben a multik Brüsszelen keresztül próbálkoznak.

Ön fizetni fog, ha a magyar kormány nem védi meg önt

- nyilatkozta Orbán.

Választás: adócsökkentés hátán adócsökkentés

A jövő évi választásokra átnyargalva Orbán elmondta, hogy a választások tétje nem más, mint hogy maradhat-e az adócsökkentés politikája Magyarországon, vagy újra adóemelés lesz. Szót ejtett az ekho és a kisvállalati adó csökkentéséről. A babakötvény kapcsán pedig bejelentette, hogy jövőre megduplázzák a kedvezményeket.