Nem is akarták megölni Orbán Viktort

Gazdag cigányokat rabolt volna ki, és ölt volna meg a két nyugdíjas férfi.

A két férfit 2015. november 21-én vette őrizetbe a rendőrség a XI. kerületben, majd Tasnádi László, a Belügyminisztérium akkori rendészeti államtitkára közvetlenül az elfogás után azt mondta, a két férfi egy kormánytag meggyilkolására készült. Ezzel egy időben Orbán Viktor lelövésének gyanúja terjedt el a sajtóban.

A zoom.hu viszont most azt írja, a vádirat szerint a Fővárosi Főügyészség ugyan valóban emberölés előkészülettel és lőfegyverrel, lőszerrel visszaéléssel vádolta meg M. Pétert (62) és R. Gyulát (60), a Magyar Nemzeti Hadsereg nevű szervezet aktivistáit, de arra semmilyen bizonyítékot nem találtak, hogy Orbán Viktor lett volna a célpont.

Pedig a kormányzat által sem cáfolt verzió szerint a két idős férfi egy iskolai rendezvényen támadta volna meg a miniszterelnököt, de Terrorelhárítási Központ (TEK) még azelőtt kimenekítette onnan Orbán Viktort, hogy a merénylők Budapestre érkeztek volna – emlékeztet a lap.

M. Péter és R. Gyula úgy, mint több környező ország alvilága, vagy éppen az Iszlám Állam európai terroristái, Szlovákiában vásárolt hatástalanított, majd házilag visszaélesített fegyverekkel szerelkezett fel.

A vádirat szerint a két férfi még 2015 nyarán határozta el, hogy fegyvereikkel „a cigány népcsoportból származó, jelentős vagyonnal rendelkező ember kirablása és megölése útján próbál pénzhez jutni”, ugyanakkor az Orbán Viktorral való párhuzam úgy tűnik, nem volt teljesen valós.